Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Gesztenyés pite

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Gesztenyés pite
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Piték

Hozzávalók

  • 35 dkg előhűtött / mélyhűtött leveles tészta
  • 50 dkg gesztenyemassza (édes)
  • 2 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 1 kiskanál keményítő
  • 8 dkg cukor
  • 2 cl rum
  • szilvalekvár
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Előkészítés

A sütőt 160 'C-ra előmelegíteni.

A két részbe vett tésztát egyenként formára nyújtjuk, (ha vékonyra nyújtott, akkor csak a tepsihez igazítjuk a felét, megfelelő tepsi mérete: 20x30 cm), az első lapot a tepsi aljába simítjuk (egyáltalán nem kell kikenni és kilisztezni a tepsit) Ezt megkenjük 2 kanál szilvalekvárral. A tejszínt, tojást, cukrot, rumot és a keményítőt összekeverjük majd kis darabokban a gesztenyemasszát is és jól elkeverjük, ezt a masszát a tésztára öntjük és befedjük a tészta másik felével. (lekenhetjük tejes tojássárgájával szép fényes lesz, mi nem ehetünk sok tojást ezért kihagytam). 160 'C-on kb. 25-30 percig kell sütni, míg a teteje szép barna lesz.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!