Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Tészta-szemek Halloween-ra

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 15 darabhoz

A tepsihez

  • sütőpapír

Tésztához

Töltelékhez

  • 8 szem zöld olívabogyó, piros paprikával töltve
  • 1 pohár 20 %-os tejföl (175 g)

Elkészítés

A leveles tésztát a hűtőből kivesszük és szobahőmérsékleten kb. 10-15 percig állni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felsősütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12-15 perc

A leveles tésztából 15 darab kb. egyenlő nagyságú négyzetet vágunk.

Minden négyzetlapot a szélétől számított fél cm-re körben bevágunk úgy, hogy két szemközti sarkot ne vágjuk át teljesen.

A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk úgy, hogy egy rombuszformát kapjunk.

A rombuszokat a sütőtepsibe helyezzük, és a tésztát megsütjük.
Sütés után a tésztát sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
Vágjuk ketté az olívabogyókat. A tejfölt egy teáskanál segítségével keverjük krémesre, majd a tészták által kialakított nyílásba tegyünk egy-egy teáskanállal. Egy-egy fél olívabogyót erre, mint egy „szemet” helyezzünk bele.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!