Spenótspirál

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

  • 2 evőkanál étolaj
  • 200 g (fél csomag) mélyhűtött vagy friss spenótlevél
  • 1 közepes fej apróra vágott lila hagyma
  • 2 gerezd aprított vagy zúzott fokhagyma
  • fél kávéskanál só
  • ízlés szerint őrölt bors, őrölt szerecsendió
  • egy kevés ételízesítő
  • fél evőkanál finomliszt

Kenéshez

  • 1 közepes méretű tojás

Szóráshoz

  • 100 g apróra vágott juh- vagy fetasajt

Öntethez

  • 250 g 20%-os tejföl
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 kávéskanál almaecet
  • 1 kávéskanál finomra vágott metélőhagyma
  • 1 csipet só
  • 1 csipet frissen őrölt fehér bors

Elkészítés

Előkészítés

A tésztát a csomagoláson található leírás szerint előkészítjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Töltelék: Az olajat felforrósítjuk. Hozzáadjuk a spenótot és a hagymát, majd keverés közben rövid idő alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a sót, a borsot, a szerecsendiót és az ételízesítőt. Jól elkeverjük, pár percig pároljuk. Beleszitáljuk és elkeverjük a lisztet, majd levesszük a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.

Tészta: A leveles tésztát kitekerjük, majd 6 darab 12 cm átmérőjű kört szaggatunk. A köröket egyenként 4 helyen bevagdossuk (lásd fotó), majd a tojást felverjük és megkenjük vele a tésztát. A tészták közepébe egy evőkanál tölteléket teszünk, és megszórjuk némi juhsajttal. A tészta egyik negyedét ráhajtjuk a töltelékre, majd az óramutató járásával megegyezően ráhajtjuk a többi negyedet is. A “spirálokat” a sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük, az előmelegített sütő közepébe toljuk és a spenótos finomságot készre sütjük. Sütés után a sütőrácson hűlni hagyjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30-35 perc

Öntet: Összekeverjük a hozzávalókat és a megsült spenótspirálok mellé tálaljuk.

Tálalás

Kb. 6 db

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató