Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Spenótspirál

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 6 darabhoz

Tésztához

Töltelékhez

  • 2 evőkanál étolaj
  • 200 g (fél csomag) mélyhűtött vagy friss spenótlevél
  • 1 közepes fej apróra vágott lila hagyma
  • 2 gerezd aprított vagy zúzott fokhagyma
  • fél kávéskanál só
  • ízlés szerint őrölt bors, őrölt szerecsendió
  • egy kevés ételízesítő
  • fél evőkanál finomliszt

Kenéshez

  • 1 közepes méretű tojás

Szóráshoz

  • 100 g apróra vágott juh- vagy fetasajt

Öntethez

  • 250 g 20%-os tejföl
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 kávéskanál almaecet
  • 1 kávéskanál finomra vágott metélőhagyma
  • 1 csipet só
  • 1 csipet frissen őrölt fehér bors

Elkészítés

Előkészítés

A tésztát a csomagoláson található leírás szerint előkészítjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Töltelék: Az olajat felforrósítjuk. Hozzáadjuk a spenótot és a hagymát, majd keverés közben rövid idő alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a sót, a borsot, a szerecsendiót és az ételízesítőt. Jól elkeverjük, pár percig pároljuk. Beleszitáljuk és elkeverjük a lisztet, majd levesszük a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.

Tészta: A leveles tésztát kitekerjük, majd 6 darab 12 cm átmérőjű kört szaggatunk. A köröket egyenként 4 helyen bevagdossuk (lásd fotó), majd a tojást felverjük és megkenjük vele a tésztát. A tészták közepébe egy evőkanál tölteléket teszünk, és megszórjuk némi juhsajttal. A tészta egyik negyedét ráhajtjuk a töltelékre, majd az óramutató járásával megegyezően ráhajtjuk a többi negyedet is. A “spirálokat” a sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük, az előmelegített sütő közepébe toljuk és a spenótos finomságot készre sütjük. Sütés után a sütőrácson hűlni hagyjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30-35 perc

Öntet: Összekeverjük a hozzávalókat és a megsült spenótspirálok mellé tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!