Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Hájas

Anett receptje https://www.sutnijo.hu/profil/21625-anett
Hájas
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Aprósütemények

Hozzávalók

Tészta

  • 60 dkg. liszt
  • 40 dkg. háj
  • 1 dcl. fehérbor
  • 2 ek.tejföl
  • 2 db.tojássárgája
  • 1 dcl.langyos víz
  • 1 kk.só

Töltelék

Tetejére

Anett Anett receptje

Elkészítés

Elkészítés

A sertéshájat simára dolgozzuk 12 dkg liszttel.
A maradék 48 dkg lisztből a többi hozzávalóval könnyű tésztát gyúrunk.
Lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, lekenjük a lisztes háj kétharmadával, hajtjuk balról jobbra kétharmad részig, ráhajtjuk a megmaradt egyharmadnyi tésztát. Az így kapott téglalap tetejét lekenjük a megmaradt hájjal, behajtjuk fentről lefelé a kétharmadáig, a megmaradt alsó egyharmadot ráhajtjuk. 10 percig letakarva pihentetjük. Újra kinyújtjuk, és hajtogatjuk a leírt módszer alapján kenegetés nélkül, majd pihentetjük. A harmadik pihentetés után kinyújtjuk 1-2 mm vékonyra, 4x4 cm kockákra vágjuk, megtöltjük keményebb állagú lekvárral, félbehajtjuk és lenyomkodjuk a széleit.
Zsírozott tepsibe helyezzük, felvert tojáshabbal megkenjük. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük 170ºC-on. Meghintjük vaníliás porcukorral.
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: alul-felül sütés

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!