Hájas

Anett receptje https://www.sutnijo.hu/profil/21625-anett
Hájas
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Leveles tészták
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták

Hozzávalók

Tészta

  • 60 dkg. liszt
  • 40 dkg. háj
  • 1 dcl. fehérbor
  • 2 ek.tejföl
  • 2 db.tojássárgája
  • 1 dcl.langyos víz
  • 1 kk.só

Töltelék

  • Házi szilvalekvár
  • Dr.Oetker vanillin cukor

Tetejére

Anett Anett receptje

Elkészítés

Elkészítés

A sertéshájat simára dolgozzuk 12 dkg liszttel.
A maradék 48 dkg lisztből a többi hozzávalóval könnyű tésztát gyúrunk.
Lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, lekenjük a lisztes háj kétharmadával, hajtjuk balról jobbra kétharmad részig, ráhajtjuk a megmaradt egyharmadnyi tésztát. Az így kapott téglalap tetejét lekenjük a megmaradt hájjal, behajtjuk fentről lefelé a kétharmadáig, a megmaradt alsó egyharmadot ráhajtjuk. 10 percig letakarva pihentetjük. Újra kinyújtjuk, és hajtogatjuk a leírt módszer alapján kenegetés nélkül, majd pihentetjük. A harmadik pihentetés után kinyújtjuk 1-2 mm vékonyra, 4x4 cm kockákra vágjuk, megtöltjük keményebb állagú lekvárral, félbehajtjuk és lenyomkodjuk a széleit.
Zsírozott tepsibe helyezzük, felvert tojáshabbal megkenjük. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük 170ºC-on. Meghintjük vaníliás porcukorral.
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: alul-felül sütés

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató