Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás rózsasütemény

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Almás rózsasütemény
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 10 db-hoz

Leveles tészta

Töltelék

Elkészítés

Előkészítés:

A muffinformát előkészítjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C

Leveles tészta:

A tésztát a csomagoláson található leírás szerint előkészítjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, és a tésztát kitekerjük.
Mindkét leveles tésztát hosszában 5 egyforma széles csíkra vágjuk. A fahéjat, a cukrot összekeverjük a Bourbon-vaníliás cukorral és megszórjuk vele a csíkokat.

Töltelék:

Az almát megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. Minden tésztacsíkot úgy borítunk be vele, hogy az almahéj a felső peremen egy kicsit kiálljon és alul tömören a szélén almával lezárjuk. Minden csíkot a rövid oldaláról feltekerünk és függőlegesen a muffinformákba állítjuk. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 35-40 perc
A süteményeket kivesszük a muffinformából és porcukorral megszórjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A sütemény mellé nagyon ízletes a vaníliafagylalt vagy akár melegen vanília öntettel táláljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató