Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Nyársak leveles tészta-grillrácson

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Nyársak leveles tészta-grillrácson
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Leveles tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Lepények

Hozzávalók

kb. 10 adaghoz

Leveles tészta

A tetejére

  • 200 g Gouda sajt
  • 2 pohár 20%-os tejföl (egyenként 150 g)
  • 500 g étkezési túró (sovány)
  • 500 g étkezési túró (40% zsírtartalom)
  • 4 db tojás (M-es)
  • 1 db tojássárgája (M-es)
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 3 csapott evőkanál Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
  • 50 g mélyhűtött darabolt, vegyes zöldfűszer (növény)
  • kb. 2 csapott teáskanál só
  • frissen őrölt bors

A kenéshez

  • 1 tojásfehérje (M-es)
  • 1 evőkanál tej

Nyársak

  • 1 üveg Mini virsli (lecsöpögtetve 190 g)
  • 250 g cseresznyeparadicsom
  • 1 db sárga paprikahüvely
  • 1 db kicsi saláta uborka
  • kb. 10 db fanyárs

Elkészítés

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson található leírás alapján felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A gouda sajtot finomra reszeljük. Kivajazzuk a csatos formát, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C

Leveles tészta:

A 2 leveles tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kihajtjuk és a tésztákat egymásra fektetjük, összenyomjuk, majd kb. 35*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. 7-8 darab kb. 1 cm-es vastagságú csíkot vágunk le a hosszabb részéből. A maradék tésztát tepsibe helyezzük, majd úgy formázzuk, hogy egy kb. 3 cm magas perem keletkezzen körbe a szélén.

A tetejére:

A tejfölt, a túrót, a tojásokat, a tojássárgáját, a sűrített paradicsomot és a keményítőt összekeverjük. Belekeverjük a sajtot és a fűszernövényeket, majd sóval és borssal fűszerezzük, és a tésztán elkenjük. A kiálló tésztát lehajtjuk. A tojásfehérjét elkeverjük a tejjel és bekenjük vele a tészta szélét. A leveles tészta csíkokat egyenletesen ráfektetjük a krémre és szintén megkenjük. A tepsit rácson a sütő alsó felébe toljuk.
Sütési idő: kb. 50-60 perc
Ha megsült, a rácson hagyjuk kicsit kihűlni.

Nyársak:

A virslit lecsöpögtetjük. A zöldséget megmossuk, megpucoljuk és darabokra vágjuk. A virslit, a paradicsomot, a paprika- és uborkadarabokat felváltva a nyársakra szúrjuk. Tálalás előtt a nyársakat a „sütemény-grillrácsra” tesszük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Zöldségnyárs nélkül is fogyaszthatjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató