Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Nyársak leveles tészta-grillrácson

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Nyársak leveles tészta-grillrácson
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Leveles tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Lepények

Hozzávalók

kb. 10 adaghoz

Leveles tészta

A tetejére

  • 200 g Gouda sajt
  • 2 pohár 20%-os tejföl (egyenként 150 g)
  • 500 g étkezési túró (sovány)
  • 500 g étkezési túró (40% zsírtartalom)
  • 4 db tojás (M-es)
  • 1 db tojássárgája (M-es)
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 3 csapott evőkanál Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
  • 50 g mélyhűtött darabolt, vegyes zöldfűszer (növény)
  • kb. 2 csapott teáskanál só
  • frissen őrölt bors

A kenéshez

  • 1 tojásfehérje (M-es)
  • 1 evőkanál tej

Nyársak

  • 1 üveg Mini virsli (lecsöpögtetve 190 g)
  • 250 g cseresznyeparadicsom
  • 1 db sárga paprikahüvely
  • 1 db kicsi saláta uborka
  • kb. 10 db fanyárs

Elkészítés

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson található leírás alapján felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A gouda sajtot finomra reszeljük. Kivajazzuk a csatos formát, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C

Leveles tészta:

A 2 leveles tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kihajtjuk és a tésztákat egymásra fektetjük, összenyomjuk, majd kb. 35*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. 7-8 darab kb. 1 cm-es vastagságú csíkot vágunk le a hosszabb részéből. A maradék tésztát tepsibe helyezzük, majd úgy formázzuk, hogy egy kb. 3 cm magas perem keletkezzen körbe a szélén.

A tetejére:

A tejfölt, a túrót, a tojásokat, a tojássárgáját, a sűrített paradicsomot és a keményítőt összekeverjük. Belekeverjük a sajtot és a fűszernövényeket, majd sóval és borssal fűszerezzük, és a tésztán elkenjük. A kiálló tésztát lehajtjuk. A tojásfehérjét elkeverjük a tejjel és bekenjük vele a tészta szélét. A leveles tészta csíkokat egyenletesen ráfektetjük a krémre és szintén megkenjük. A tepsit rácson a sütő alsó felébe toljuk.
Sütési idő: kb. 50-60 perc
Ha megsült, a rácson hagyjuk kicsit kihűlni.

Nyársak:

A virslit lecsöpögtetjük. A zöldséget megmossuk, megpucoljuk és darabokra vágjuk. A virslit, a paradicsomot, a paprika- és uborkadarabokat felváltva a nyársakra szúrjuk. Tálalás előtt a nyársakat a „sütemény-grillrácsra” tesszük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Zöldségnyárs nélkül is fogyaszthatjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!