Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Olasz ribizli torta

Szekeres Lajosné Klári receptje https://www.sutnijo.hu/profil/20717-szekeres-lajosne-klari
Olasz ribizli torta
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Leveles tészták , Torták
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Gyümölcsös torták

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

  • 25 dkg mascarpone krémsajt ( én laktózmenteset vettem)
  • 25 dkg tejföl( szintén laktóz mentes)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 fél citrom leve
  • 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 rúd vanília
  • 2 db egész tojás
  • csipet só
  • 25 dkg friss piros ribizli

Egyéb

  • vaj a formához
  • 1 evőkanál porcukor a szóráshoz

Elkészítés

Elkészítés: veszünk egy 22-24 centi átmérőjű kerek, hullámos szélű tortaformát, vagy pite formát, kikenjük vajjal .

A kinyújtott tésztával kibéleljük úgy a formát, hogy a szélei kissé túllógjanak. Ezután hűtőbe rakjuk, amíg a töltelék elkészítjük .

A desszert tölteléke, a mascarponét, a tejföllel, a cukorral, a citrom reszelt héjával, levével ,a tojássárgájával és vanília rúd belsejével alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és krémhez keverjük laza mozdulattal .

A kész masszát beleöntjük a tésztával bélelt formába és egy spatula segítségével elsimítjuk a tetejét.

A sütőt 180 °C előmelegítjük .

A ribizlit megmossuk, leszemezzük. A torta tetejét kirakjuk a ribizli szemekkel. A széleinél túlhajló tésztát felhajtjuk a torta széléhez, összecsipkedjük.

A sütőbe toljuk és 30 -35 perc alatt pirosra sütjük .

Ha elkészült hagyjuk kihűlni és cikkekre vágjuk. A tetejét megszórjuk porcukorral.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A leveles tésztát csak felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, hogy ne melegedjen fel. Így könnyebb vele dolgozni,

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!