Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Szívboríték

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Szívboríték
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

5 darabhoz

Tésztához

Töltelékhez

  • 150 g félzsíros túró
  • 1,5-2 evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 csapott evőkanál tejföl 20 %-os
  • 5 csapott teáskanál sütésálló, piros színű lekvár (pl. ribizli)

Kenéshez

  • 1 db tojás (M-es), némi víz

Elkészítés

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk.

A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Töltelék: A túrót a cukorral, a vanillincukorral és a tejföllel krémesre keverjük.

Tészta: A leveles tésztát kitekerjük és tíz darab egyforma méretű téglalapra vágjuk. A tésztadarabok felét félretesszük, a másik öt darabra halmozzuk a tölteléket úgy, hogy a széleket szabadon hagyjuk. A széleket megkenjük felvert tojás egy részével, majd a túrókrém közepére egy-egy csapott teáskanál lekvárt halmozunk.

A félretett téglalapok közepét egy kis méretű, szív alakú formával kiszúrjuk. A krémmel borított téglalapokra egy-egy kiszúrt téglalapot teszünk és a széleket villával összenyomjuk. A borítékokat a tepsire helyezzük. A maradék felvert tojást egy kis vízzel felhígítjuk, majd a sütemények tetejét megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a borítékokat megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-22 perc

Javaslatok, alternatív elkészítés

A kiszúrt szívecskéket is megsüthetjük ropogósnak. Tetejüket hasonlóan kenjük le tojással, és kb. 8-10 percet süssük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!