Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Fahéjas nyalóka

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Fahéjas nyalóka
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tésztához

Töltelékhez

  • 50 g margarin
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Tálaláshoz

Elkészítés

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Töltelék: A margarint, a cukorral és az őrölt fahéjjal együtt megolvasztjuk és összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.

Tészta: A leveles tésztát kitekerjük és egyenletesen megkenjük a fahéjas töltelékkel. A töltelékből egy keveset félreteszünk. A tésztát a rövidebb oldal mentén szorosan feltekerjük, majd kb. 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. A tekercseket oldalukra fordítva a sütőpapírral együtt egy sütőtepsibe (kb. 30x40 cm) helyezzük, végül a félretett töltelékkel még egyszer megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a csigákat megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15-18 perc

Sütés után a süteményeket a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd mindegyikbe egy-egy kis fa nyársat szúrunk.

Tálalás: Az öntetet a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. A kész öntetet a csigák mellé tálaljuk mártogatósként.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha sütés közben a csigák vége elválik a tekercs többi részéről, kihűlés után egyszerűen vágjuk le a süteményekről.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!