Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fűszeres körte leveles tészta bundában

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Fűszeres körte leveles tészta bundában
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

4 darabhoz

Tésztához

Körtéhez

Kenéshez

  • 1 db tojás (M-es)
  • 1 kávéskanál víz
  • késhegynyi mézeskalácsfűszer

Elkészítés

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük. A vizet, cukrot, a Bourbon vaníliás cukrot, a mézet, a szegfűszeget és a fahéjrudakat összeforraljuk.

Elkészítés:

Körte: A körtéket megmossuk, meghámozzuk, a szárukat meghagyjuk. A gyümölcsöket a fűszeres forró léhez adjuk és közepes lángon, többször átforgatva kb. 20 percet főzzük. A körtéket kivesszük a fűszeres léből és hagyjuk kihűlni, majd a gyümölcsök alját levágjuk úgy, hogy stabil talpat kapjanak.

Tészta: A leveles tésztát kitekerjük, a rövidebb oldal mentén húsz keskeny csíkra vágjuk. A körte talpától indulva a gyümölcsöt elkezdjük egy tésztacsíkkal betekerni, majd egy következővel folytatjuk úgy, hogy kissé fedjék egymást. Egy gyümölcshöz kb. öt darab tésztacsíkot használunk fel úgy, hogy minden részére kerüljön tészta. A többi körtét is hasonló módon betekerjük, majd a tepsibe helyezzük őket. A tésztaburkot megkenjük egy kávéskanál vízzel elkevert tojással és mézeskalácsfűszerrel. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a körtéket megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-22 perc

Tálalás: A körtéket melegen tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha kisebb méretűek a körték, és marad leveles tészta, vágjuk tetszőleges darabokra, kenjük meg tojással, szórjuk meg fahéjas cukorral, és azonos hőfokon, kb. 12-15 perc alatt süssük készre.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!