Receptek



Kategória: Leveles tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Egyéb sós tészták
Hozzávalók
10 darabhoz
Tésztához
- 1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez
- 50 g mustár
- 250 g műbeles frankfurti virsli (5 szál)
Kenéshez
- 1 db tojás (M-es)
- némi víz
Szóráshoz
- 1 csapott evőkanál szezámmag
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
Töltelék: A virslikről eltávolítjuk a műbelet és középen félbevágjuk, majd pár helyen óvatosan megszurkáljuk villával.
Tészta: A leveles tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük a mustárral. A hosszabb oldal mentén húsz egyforma, keskeny csíkra vágjuk. Egy félbevágott virslire két csíkot tekerünk úgy, hogy a mustáros oldal a virslivel érintkezzen. A rolókat a tepsire helyezzük, és a tetejüket a vízzel elkevert tojással megkenjük, majd kevés szezámmaggal megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a rolókat megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Javaslatok, alternatív elkészítés
Ha marad pár tésztacsíkunk, mustáros oldallal befelé egyszerűen tekerjük fel csiga alakban, kenjük meg tojással, szórjuk meg szezámmaggal, és a rolókkal együtt süssük készre.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!