Receptek



Kategória: Leveles tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Egyéb sós tészták
Hozzávalók
6 darabhoz
Tésztához
- 1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Kenéshez
- 1 darab tojás (M-es)
Töltelékhez
- 50 g 20 %-os tejföl
- fél gerezd fokhagyma
- 1 nagy csipet só
- 6 darab tojás (M-es)
- 60 g kockázott bacon vagy sonka
- 60 g zöldborsó (fagyasztott is lehet)
Díszítéshez
- bazsalikomlevél
- retekkarika
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
Töltelék:
A tejfölt a megpucolt, lereszelt fokhagymával összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk
Tészta:
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 6 egyforma méretű darabra vágjuk. A tésztadarabokat 1 cm-es peremet hagyva körbevágjuk úgy, hogy a kés ne vágja át teljesen tésztát. A peremet lekenjük felvert tojással. A peremen belül a tésztadarabokat megkenjük az ízesített tejföllel. Sütőpapírral együtt egy sütőtepsibe (kb. 30x40 cm) tesszük, és addig sütjük, amíg a perem felemelkedik és pirulni kezd (kb.12 perc). Ekkor kivesszük a tepsit a sütőből, minden tésztadarab közepébe óvatosan belecsúsztatunk 1-1 felütött tojást, majd megszórjuk bacon- vagy sonkakockákkal és zöldborsóval. További kb. 10-12 percre visszatoljuk a sütőbe addig, amíg a fehérje megszilárdul.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 22-24 perc
Díszítés:
Az elkészült sós süteményeket bazsalikomlevelekkel és retekkarikákkal díszítve tálaljuk, a tojást finoman meg is sózhatjuk.
Javaslatok, alternatív elkészítés
Sonka és bacon helyett használhatunk további zöldségeket, hogy egy vegetáriánus reggelit készítsünk magunknak.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!