Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sonkás-fokhagymás csavart stangli

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 9 darabhoz

Tésztához

Töltelékhez

  • 50 g tejföl 20%-os
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 160 g vékonyra szeletelt feketeerdei sonka

Kenéshez

  • 1 db tojás (M-es)
  • némi víz

Elkészítés

Elkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Töltelék:
A fokhagymát megpucoljuk, finomra reszeljük és a tejfölhöz adjuk.

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük a fokhagymás tejföllel. Függőlegesen ráhelyezzük a sonkacsíkokat, a csíkok között egy-egy cm távolságot hagyva. A tésztát a sonkaszeletek mentén felszeleteljük, az így kapott egy-egy darab tészta két végét megfogjuk és ellentétes irányban megcsavarjuk. A stanglikat a tepsibe helyezzük, majd a vízzel felvert tojással megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és aranybarnára sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-22 perc

Javaslatok, alternatív elkészítés

Mártogatósként tejföllel és zöldfűszerekkel tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!