Receptek



Kategória: Leveles tészták
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták
Hozzávalók
1 darabhoz
Tésztához
- 1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez
- 30 g porcukor
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
- némi étolaj
Kenéshez
- 1 felvert tojás (M-es)
Díszítéshez (tetszés szerint)
- porcukor
- díszítőcukor tetszés szerint
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A leveles tésztát kisimítjuk és a hosszanti oldal mentén kettévágjuk. A töltelék hozzávalóit evőkanállal összekeverjük, majd az egyik lapra kanalazzuk és egyenletesen elosztjuk. Némi étolajat egyenletesen a töltelékre csepegtetünk, majd ráhelyezzük a másik lapot. Kézzel az egészet kissé megnyomkodjuk. A tésztát fekvő nézetbe forgatjuk és kivágunk belőle egy karácsonyfa formát, majd egy éles késsel kb. 1,5 cm-ként bevagdossuk (1. ábra). A csíkokat mindkét oldalon kissé megtekerjük (2. ábra). A tésztát a sütőpapírral együk a tepsibe (kb. 30x40 cm) helyezzük, majd a felvert tojással megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint a kiszúrt, megsütött formákkal díszítjük.
Javaslatok, alternatív elkészítés
A karácsonyfa formát tetszés szerint kakaós töltelékkel is megtölthetjük.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!