Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Gesztenyés papucs

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Gesztenyés papucs
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Aprósütemények

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • rum (ízlés szerint)
  • Dr. Oetker Vanillincukor (ízlés szerint)
  • 5 dkg margarin

Szóráshoz

  • Porcukor
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A leveles tésztát kiolvasszuk, és kinyújtjuk 1/2 cm vastagra. Pogácsa szaggatóval kiszaggatunk a tésztából annyi kört, amennyi kikerül belőle. A tészta 40 dkg-os. A gesztenyemasszát is kiolvasztjuk, és kikeverjük a puha margarinnal, a cukorral és rummal. Kis halmokat rakunk a tészta közepére, és behajtjuk félbe. A széleit előtte kenjük meg tojásfehérjével, hogy ne nyíljon széjjel, majd sütés közben. Ezután zsírpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk. Frissen a legjobb.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!