Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Almarózsa

negerne receptje https://www.sutnijo.hu/profil/7711-negerne

Hozzávalók

  • 2 csomag Dr. Oetker Leveles tészta (275 gr-os lapra nyújtott)
  • 4 db alma
  • 2 evőkanál méz
  • fahéj
  • 2 evőkanál cukor
  • fél citrom leve
negerne negerne receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az almákat megmossuk, félbe vágjuk és magházukat eltávolítjuk. Szeleteljük fel, vékony kb. 3 mm széles cikkekre.
Egy lábasba vizet forralunk, beletesszük a cukrot és a citrom levét, majd ha forr, az almákat 2 percig forraljuk benne. Ne tovább, épp csak annyira, hogy hajlíthatóak legyenek.
Papírkéztörlőre szedem.
A tésztát 6 egyforma csíkra vágom egy derelyevágóval kb. 2 ujjnyi vastagságúra.
Majd megkenjük egy kevés mézzel az összes csíkot, ráfektetjük az almákat egymás mellé, kissé meghintjük fahéjjal, majd feltekerjük, a végét kicsit odanyomjuk, hogy rátapadjon.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
200 fokon 35 percig sütjük, amíg szép piros színe nem lesz.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Porcukorral meghintve tálaljuk. A méz helyett cukorral is meghinthetjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!