Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Töltött leveles csillagok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Töltött leveles csillagok

2 csomag leveles tészta
1 tojás a kenéshez

A krémhez:

1 db tojás
2 evőkanál liszt
2 dl tej
20 dkg Rama
14 dkg porcukor
1 vanília kikapart belseje (ha nincs, jó a vaníliás cukor is)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A leveles tésztát kinyújtjuk és csillagokat szúrunk ki belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük az első sort. A következő csillagok közepét is kiszúrjuk, hogy lukas legyen.
Majd a felvert tojással megkent csillagokra tesszük a következő sort, aminek már lyukas a közepe. Ezt ismét megkenjük és mehet rá még egy sor lyukas csillag. Összesen 3 rétegben tesszük a tepsire. Majd megkenjük őket tojással és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
A krém: a tojást, a lisztet egy kis edénybe tesszük. Beletesszük a tejet, csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. A margarint, a porcukrot és a vanília kikapart belsejét habosra kikeverjük. Ha kihűlt a főzött krém a kettőt összekeverjük egy habverővel.
A krémet nyomózsába tesszük (ennek hiányában jó a zacskó is vágjuk le a csücskét) Majd töltsük a csillagokba a krémet. Szórjuk meg porcukorral.

Tálalás

38 db kis csillag lesz belőle.
Töltött leveles csillagok Töltött leveles csillagok Töltött leveles csillagok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!