Töltött leveles csillagok
Hozzávalók
Töltött leveles csillagok
A krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük az első sort. A következő csillagok közepét is kiszúrjuk, hogy lukas legyen.
Majd a felvert tojással megkent csillagokra tesszük a következő sort, aminek már lyukas a közepe. Ezt ismét megkenjük és mehet rá még egy sor lyukas csillag. Összesen 3 rétegben tesszük a tepsire. Majd megkenjük őket tojással és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
A krém: a tojást, a lisztet egy kis edénybe tesszük. Beletesszük a tejet, csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. A margarint, a porcukrot és a vanília kikapart belsejét habosra kikeverjük. Ha kihűlt a főzött krém a kettőt összekeverjük egy habverővel.
A krémet nyomózsába tesszük (ennek hiányában jó a zacskó is vágjuk le a csücskét) Majd töltsük a csillagokba a krémet. Szórjuk meg porcukorral.
Tálalás
Töltött leveles csillagok
Hozzávalók
Töltött leveles csillagok
A krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük az első sort. A következő csillagok közepét is kiszúrjuk, hogy lukas legyen.
Majd a felvert tojással megkent csillagokra tesszük a következő sort, aminek már lyukas a közepe. Ezt ismét megkenjük és mehet rá még egy sor lyukas csillag. Összesen 3 rétegben tesszük a tepsire. Majd megkenjük őket tojással és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
A krém: a tojást, a lisztet egy kis edénybe tesszük. Beletesszük a tejet, csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. A margarint, a porcukrot és a vanília kikapart belsejét habosra kikeverjük. Ha kihűlt a főzött krém a kettőt összekeverjük egy habverővel.
A krémet nyomózsába tesszük (ennek hiányában jó a zacskó is vágjuk le a csücskét) Majd töltsük a csillagokba a krémet. Szórjuk meg porcukorral.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?