Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Körtedzsemes kosárka fügével

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Körtedzsemes kosárka fügével
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 1 csomag 40 dkg-os levelestészta
  • 3-4 db érett vilmoskörte
  • 1-2 fahéj
  • 4-5 szem szegfűszeg
  • 1 db csillagánizs
  • 1 db vaníliarúd kikapart magja
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 evőkanál barna nádcukor
  • csipet só
  • 1 db lime héja és leve
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 3 db lila füge
  • 2 dl tejszín
  • 2 teáskanál porcukor + a szóráshoz
  • 10 dkg Dr. Oetker Tortabevonó ét
  • 6 db-os kiskuglóf-sütőforma
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A 6 db leveles tésztát kettévágjuk kiengedés után, így kapunk 12 db négyzetet. A sütőformákba helyezünk egy-egy négyzetet eligazítva. Közben a körtéket meghámozzuk, és kockára vágjuk. A barna cukrot feltesszük egy edénybe melegedni, majd amikor olvadni kezd, beletesszük a körtéket, és a citrom reszelt héját, levét. Kicsit kevergetjük, majd a fűszereket, és az ízesítőket is beledobjuk. Puhára főzzük, és kevés hideg vízben feloldjuk a keményítőt, majd besűrítjük vele a körténket. Így kapunk dzsemet. Hagyjuk kihűlni, majd félig megtöltjük a kosarakat, és forró sütőbe 210 fokon megsütjük. Kétszer kell elkészíteni, mivel 12 db-ról van szó. Könnyen kivehető a kicsit hűlt kosárka, megütögetjük a sütőforma oldalát, és kivesszük kézzel. Addig tálra rendezzük, amíg a másik 6 db sül. A fügéket négyfelé vágjuk, és olvasztott tortabevonóba félig belemártjuk, majd egy barna csomagolópapírra helyezzük, amiről könnyen levehetőek. Ezután a tejszínt felverjük a cukorral, édesítjük, majd a kosarakba elosztjuk, és a csokis fügével díszítjük, végül porcukorral beszórjuk. Ez el is hagyható.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Azonnal fogyasztható, ahogy kihűlt. Ekkor a legfinomabb.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!