Receptek



Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Egyéb sütemények
Hozzávalók
kb. 10 darabhoz
Leveles tésztához
- 1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Morzsa tésztához
- 140 g búzaliszt
- 60 g porcukor
- 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
- 80 g margarin
Krémhez
- 250 g földieper (előkészítve mérjük le)
- 200 ml hideg habtejszín
- 1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
- 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
- 50 g porcukor
- 1 tasak Dr. Oetker Aranka Krém vaníliaízű
- 100 ml tej
- 200 g zsírszegény túró
Díszítéshez
- kevés porcukor
Elkészítés
Előkészítés
A leveles tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint, felhasználás előtt kb. 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A tepsit (30x40 cm) előkészítjük, a sütőt előmelegítjük.
Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
Elkészítés
A morzsa tésztához a lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. A vanillincukorral elkevert cukrot és a margarint hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) morzsás tésztává dolgozzuk. A leveles tésztát 10 db négyzetlapra osztjuk. A négyzeteket átlósan elfelezzük, majd a tepsibe fektetjük. A morzsa tésztát a tészta-háromszögek felén egyenletesen elosztjuk. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12-15 perc
A megsült háromszögeket sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a habfixálóval, a vanillincukorral és a cukorral kemény habbá verjük. Az Aranka krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján, de 100 ml tej és 200 g túró felhasználásával felverjük. A krémhez a tejszínhabot hozzákeverjük, majd egy habzsákba töltjük. A krémet a morzsatészta nélküli háromszögekre nyomjuk, tetején az eperszeleteket elosztjuk, majd egy morzsatésztás háromszög tésztával borítjuk.
Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.