Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Házi francia krémes kandírozott cseresznyével

Szekeres Lajosné Klári receptje https://www.sutnijo.hu/profil/20717-szekeres-lajosne-klari
Házi francia krémes kandírozott cseresznyével
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Krémesfélék , Szeletek

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Dízsítéshez

  • 2 evőkanál porcukor a szóráshoz
  • 1 doboz kandírozott cseresznye

Elkészítés

A sütött 200 c előmelegítjük.
Az egyik leveles tésztát sütőlemezre rakjuk, megszurkáljuk, betoljuk a sütőbe 12 percre.
A másik tésztát tetszés szerinti kockára felvágjuk és szintén 12 perc alatt megsütjük.

Amíg sül a krémes lap, addig elkészítjük a krémet.
Egy tálba beleöntjük a krémport, hozzáadjuk a 8 dl tejet, 3 percig intenzíven kikavarjuk, addig, amíg besűrűsödik .
A tejszínt is felverjük kemény habbá.

Az egész krémes lapot egy tálcára tesszük és ráhalmozzuk a krémet, elsimítjuk.

Majd a krém tetején a tejszínhabot szintén elsimítjuk.
Végezetül kirakjuk a tetejét a felkockázott lapokkal.

A krémes tetejét megszórjuk porcukorral és kandírozott cseresznyével díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A levelest tésztát magas hőfokon kell sütni mert csak így lesz ropogós.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!