Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Házi krémes tejszínhabbal

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Házi krémes tejszínhabbal
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Krémesfélék , Szeletek

Hozzávalók

kb. 9-12 szelethez

Tésztához

  • 250 g leveles-vajas tészta (mélyfagyasztott)

Töltelékhez

Elkészítés

Előkészítés

A leveles-vajas tésztát felengedjük. A tepsit (25 x 30 cm) kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztát 2 darab 25 x 30 cm lappá nyújtjuk, majd a tepsibe fektetjük, és egymás után megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12-15 perc

A megsült tésztát sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Az egyik lapot egy tálra fektetjük, sütőkeretet helyezünk köré. A másik tésztalapot tetszés méretű négyszögekre osztjuk.

A tejet a krémporral kb. 1 perc alatt felverjük, majd a tésztán egyenletesen elsimítjuk.

A tejszínt felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a habfixálót, és kemény habbá verjük. A tejszínhabot a krémen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat.

A süteményt tálalásig (min. 1 órára) a hűtőszekrénybe helyezzük, majd porcukorral meghintve kínáljuk.

Vélemények

FogdMargó

FogdMargó
2013.01.19. | 18:05

Mivel én rizstejjel készítettem, sajnos a krém állaga nem olyan amilyennek lenni kellene,de az íze nagyon finom volt! Talán lényegesen kevesebbet kellett volna tenni a rizstejből, majd ezt is kifogjuk tapasztalni, ha legközelebb csinálunk. kép ami róla készült nem igazán sikeres
Bubyka

Bubyka
2013.01.19. | 13:38

Könnyen elkészíthető és nagyon finom!
Mesyke

Mesyke
2013.01.16. | 17:50

Én is megcsináltam tejszínhab nélkül:)
Zsuzsa75

Zsuzsa75
2012.12.08. | 08:49

Nekem a krémes krémport tovább kellett verni, mint egy perc, mert nagyon lágy volt, de utána már elérte a kellő állagot és nagyon finom süti.
Hijoko

Hijoko
2012.04.20. | 20:15

Isteni finom!!!!
kata521

kata521
2012.04.12. | 21:18

Nagyon finom lett, igaz én leveles tészta helyett keksszel csináltam de így is nagyon finom lett.
bibolya27

bibolya27
2012.04.07. | 15:40

Nagyon finom lett.
wyky3

wyky3
2012.03.16. | 09:20

Nagyon finom lett! A család imádta!
Nikol

Nikol
2012.02.15. | 11:46

sajnos nekem nem jött össze. akinek kedveskedtem volna nem ehet tejet így rizstejjel próbáltam , de nem sikerült. :(
nrdaf

nrdaf
2012.02.14. | 15:20

nagyon finom ízlett az egész családnak
Petra13

Petra13
2011.12.29. | 17:21

Ezt nagyon könnyű volt megcsinálni és nagyon finom volt .
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!