Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Az én krémesem

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Az én krémesem
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Krémesfélék , Szeletek

Hozzávalók

  • 1 csomag vajastészta (50 dkg-os)
  • 2 csomag dolce liguer krémpor vagy
  • Dr. Oetker Házi Krémes krém
  • 5 dl tej
  • 1 dl tejszín (nem édesített)
  • 2x200 ml-es Hulala tejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 1-2 ek. presszókávé
  • 1 dl tejszín (habnak felverve,de nem édesített)
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A leveles tészta 6 db hosszú lapból áll, amit így lehet kapni. Kettévágom, és így 12 db négyzetet kapok. 200 fokon zsírpapírral bélelt sütőlemezen megsütöm 8 perc alatt, de előtte megszurkálom villával. A négyzet lapokat szépen kettévágom éles késsel, még melegen, és előkészítem a töltésre. A 2 csomag krémport az 5 dl tejjel a robotgéppel keményre felverem, és közben öntök bele 1 dl tejszínt is. Ettől finomabb lesz a krém. Habzsákba szedem, és csillagcsővel nyomok az alsó tésztára hosszú 3 csíkban krémet. Mindet megtöltöm ily módon, majd a habtejszínt is keményre felverem, és a krém tetejére nyomom, ugyanúgy járok el. Ráhelyezem mindegyikre a tészta másik felét, és a kávés fondanttal megkenem a lapját. A porcukrot a kávéval kikeverem, belekeverem a habbá vert tejszínt, és azzal is jól összekeverem. A díszítés tejszínhab.

Tálalás

12 db.

Tárolás

Hűtőben kell tartani.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Természetesen Dr. Oetker Házi krémes krémporral is elkészíthetjük, mert én ezt a krémport Szlovákiába vettem, és nekünk nagyon ízlik, különleges ízharmóniája van.De a tiramisu krémpor is csodásan illik bele.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!