Krémes lepény
Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
A tésztát bevagdosva 10 percig félretesszük, azután kinyújtva 10 dkg hideg vajat csomagolunk bele.
Ismételt nyújtás és összehajtás után, kb. 10 percre hideg helyre tesszük. Pihentetés után még kétszer nyújtjuk, és hajtjuk, közben mindig 10 percre hideg helyre téve.
Legvégül közepes nagyságú sütőlemezen, vagy tepsi hátulján vékonyra kinyújtva villával egy kicsit megszurkálva szép sárgára sütjük.
A pudingport 2 dkg liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1/2 l tejjel csomómentesen elkeverünk azután állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
Időközben 2 tojásfehérjéből, 1 kanál porcukor hozzáadásával kemény habot verünk, melyet a tűzről levett forró krémhez azonnal könnyedén hozzákeverünk. A krémet még melegen az egyik vajas lapra egyenletesen felkenjük, és letakaratlanul hűlni hagyjuk. Mikor langyosra hűlt a másik lapot ráborítjuk, gyengéden rányomjuk.
Porcukorral bőven beszórjuk.
Alternatív elkészítés
Krémes lepény
Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztát bevagdosva 10 percig félretesszük, azután kinyújtva 10 dkg hideg vajat csomagolunk bele.
Ismételt nyújtás és összehajtás után, kb. 10 percre hideg helyre tesszük. Pihentetés után még kétszer nyújtjuk, és hajtjuk, közben mindig 10 percre hideg helyre téve.
Legvégül közepes nagyságú sütőlemezen, vagy tepsi hátulján vékonyra kinyújtva villával egy kicsit megszurkálva szép sárgára sütjük.
A pudingport 2 dkg liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1/2 l tejjel csomómentesen elkeverünk azután állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
Időközben 2 tojásfehérjéből, 1 kanál porcukor hozzáadásával kemény habot verünk, melyet a tűzről levett forró krémhez azonnal könnyedén hozzákeverünk. A krémet még melegen az egyik vajas lapra egyenletesen felkenjük, és letakaratlanul hűlni hagyjuk. Mikor langyosra hűlt a másik lapot ráborítjuk, gyengéden rányomjuk.
Porcukorral bőven beszórjuk.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?