Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Házi krémes

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Elkészítés

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon szobahőmérsékleten állni hagyjuk. A tepsit (30*40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztát a hosszabbik oldalánál kettévágjuk, majd egyenként 25*30 cm-es lappá nyújtjuk, majd tepsibe fektetjük, villával megszurkáljuk, és egymás után megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-12 perc

A megsült tésztákat sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Az egyik lapot egy tálcára fektetjük, majd sütőkeretet helyezünk köré. A másik tésztalapot tetszés szerinti négyszögekre vágjuk (kb. 12 db). A tejet a krémes krémporral 3 perc alatt felverjük, majd a tésztán egyenletesen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig ( min. 1 órára) a hűtőszekrénybe helyezzük, majd porcukorral meghintve kínáljuk.

Vélemények

Nagy Erika

Nagy Erika
2016.01.30. | 16:01

Ez nagyon kis adag! Tényleg elég a 25 dkg tészta! Javaslom, hogy a tésztát nyújtsuk ki akkorára, amekkorára tudjuk, és egy gáztepsin süssük meg. Ha kihűlt, felezzük el. A krémhez 2 dl tejszínt és 7 dl tejet használtam, nagyon sűrű lett. Tejszíntől még finomabb, krémesebb lett, és a sűrűséghez is biztos adott. 2 csomag vaníliás cukorral kevertem 5 percig a krémet, így erősítettem az ízen. Így sem lett elég vastag a krém a tésztán, már bánom, hogy nem kevertem hozzá a másik 2 dl tejszínt.
Esztók13

Esztók13
2014.04.23. | 09:25

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető krémes.Kezdő "konyhatündérek" is bátran elkészíthetik,a siker garantált.:)
Bubyka

Bubyka
2014.04.22. | 19:18

Könnyű, gyors és a család imádja!
MARCSULA

MARCSULA
2014.04.22. | 15:27

NAGYON FINOM,HAMAR ELKÉSZÍTHETŐ!
édesmézes

édesmézes
2014.03.23. | 07:14

Nahyon finom ez a krém .Egyszerű az elkészítése is.
Katalin72

Katalin72
2014.03.18. | 12:26

könnyen gyorsan elkészíthető
Mesyke

Mesyke
2014.03.17. | 09:32

könnyű vele dolgozni
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!