Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Krémes mákkal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Krémes mákkal

30 dkg vajas- leveles tészta
8 dkg darált mák
4 dkg cukor
1 tk. mézeskalács fűszer
1 dl tej
2 dkg vaj
1 ek. étkezési keményítő

Krém:

8 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegíteni 190 'C-ra

Elkészítés

A tésztát két 20x30 cm-es lappá nyújtjuk és tepsire tesszük. A mákot elkeverjük a fűszerrel és a keményítővel, az 1 dl tejet felmelegítjük a vajjal és a cukorral majd forrón a mákhoz keverjük, hagyjuk kicsit hűlni és mindkét tészta tetejét megkenjük vele. Előmelegített sütőben 15 - 20 perc alatt megsütjük úgy, hogy alul is szép barna legyen, majd az egyik tésztát felvágjuk négyzetekre. (vagy ahogy tetszik. Én háromszögre vágtam.)
Hagyjuk kihűlni.
A krémes krémet a leírás szerint elkészítjük. A kihűlt tésztalapból a felvágatlant egy magasabb tepsibe tesszük ráöntjük a krémet majd a felszeletelt tésztát a tetejére tesszük úgy hogy a mákos oldal lefelé nézzen.
Hűtőben hagyjuk dermedni.

Tálalás

12 szelet.
Krémes mákkal Krémes mákkal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!