Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Margó ketchupje

FogdMargó receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5693-fogdmargo
Margó ketchupje
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Mártások

Hozzávalók

  • 1 kg lehéjazott paradicsomlé
  • 1/2 kg Pritamin paprika/ kicsumázva
  • 1 1/2 dkg fokhagyma
  • 25 dkg sárgarépa
  • 1 db zellergumó
  • 1 db zellerlevél
  • 1/2 dl ecet 20%
  • 1 evőkanál só
  • 3 evőkanál fructósum
  • 1 kávéskanál szegfűbors
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 6 db szemes bors
  • 1 db babérlevél
  • 1/4 kávéskanál natrium benzoát
  • 20 dkg vöröshagyma
FogdMargó FogdMargó receptje

Elkészítés

Előkészítés

Szélesebb szájú üvegek tisztára mosása, szárazra kicsurgatva.
A paradicsom /forró vízbe dobása után/ lehéjazva és turmixolva.
A paprika, hagyma, fokhagyma, sárgarépa, zellergumó feldarabolása kis kockákra.
Szegfűszeg, szegfűbors, és az egész fekete bors teatojásba rakása.

A kis kockákra feldarabolt anyagokat annyi vízzel hogy mindet elfedje, feltesszük főzni, hozzáadjuk a sót, a zeller levelet és a teatojást a benne levő fűszerekkel, még a babérlevelet a fructósumot és az őrölt gyömbért is. Puhára főzzük, kivesszük a babérlevelet, a zeller zöldet és a teatojást. Az egészet turmixoljuk, hozzáöntjük a paradicsomlét, és visszatesszük a zeller zöldet, a babérlevelet és a teatojást a fűszerekkel sűrűre /kb. 1 órát / főzzük, az ecetet is hozzátesszük, ha készen van, kiszedjük a zeller zöldet, a babérlevelet és a teatojást. Levesszük a tűzről hozzáadjuk a nátrium benzoátot, és üvegekbe rakjuk. Majd száraz dunsztba, tesszük kihűlésig. Hűvös helyen tároljuk.

Tálalás

6 db közepes méretű üveg lett belőle.

Tárolás

Hűvös helyen.

Lépés leírása

Javaslatok, alternatív elkészítés

Mindenki saját ízlése alapján változtathatja az adagokat.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!