Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Boros ribizli-eper szósz

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Boros ribizli-eper szósz
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Szószok

Hozzávalók

kb. 2 db 720 ml-es üveghez

  • 700 g földieper (előkészítve mérjük le)
  • 350 g ribizli (előkészítve mérjük le)
  • 200 ml fehérbor
  • Fél tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 2:1

Elkészítés

Előkészítés

A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk, és 700 g-ot kimérünk belőle. A ribizlit megtisztítjuk, megmossuk, és 350 g-ot kimérünk belőle.

Elkészítés

A gyümölcsöket egy főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a bort és a befőzőcukrot, és jó elkeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha piros ribizli helyett fekete ribizlit használunk, az különösen szép színt kölcsönöz a gyümölcsmártásnak.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!