Boros ribizli-eper szósz
Hozzávalók
700 g földieper (előkészítve mérjük le)
350 g ribizli (előkészítve mérjük le)
150 ml fehérbor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
350 g cukor
Elkészítés
Előkészítés:
A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk, és 700 g-ot kimérünk belőle. A ribizlit megtisztítjuk, megmossuk, és 350 g-ot kimérünk belőle.
Elkészítés:
A gyümölcsöket egy főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a bort, a dzsemfixet, cukrot és jó elkeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tipp:
Amennyiben, ha piros ribizli helyett fekete ribizlit használunk, az különösen szép színt kölcsönöz a gyümölcsmártásnak.
Kedvencnek jelölöm
Boros ribizli-eper szósz
Hozzávalók
2 darab 720 ml-es üveg elkészítéséhez
700 g földieper (előkészítve mérjük le)
350 g ribizli (előkészítve mérjük le)
150 ml fehérbor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
350 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk, és 700 g-ot kimérünk belőle. A ribizlit megtisztítjuk, megmossuk, és 350 g-ot kimérünk belőle.
Elkészítés:
A gyümölcsöket egy főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a bort, a dzsemfixet, cukrot és jó elkeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tipp:
Amennyiben, ha piros ribizli helyett fekete ribizlit használunk, az különösen szép színt kölcsönöz a gyümölcsmártásnak.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?