Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pohárkrém bogyós gyümölcsökkel

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Pohárkrém bogyós gyümölcsökkel
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Desszertkrémek , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

kb. 6 adaghoz

A díszítéshez

  • 200 g bogyós gyümölcs (pl. málna, szeder, eper)
  • 1 tasak Dr. Oetker Habpor tejszínízű
  • 150 ml hideg tej

Elkészítés

Előkészítés

A tejet felmelegítjük (ne legyen forró). A gyümölcsöket megmossuk, felszeleteljük. Előkészítünk 6 desszertes tálkát, poharat vagy üvegkelyhet.

Elkészítés

A meleg tejet egy keverőtálba öntjük, ízlés szerint hozzákeverünk rumaromát vagy krémlikőrt, majd a babapiskótákat megforgatjuk benne (vigyázzunk, ne áztassuk el). A babapiskótákat ezután az előkészített poharakban egyenletesen elosztjuk. A fél tasak Házi krémes krémport a 400 ml tejjel, a tasakon szereplő elkészítési útmutatónak megfelelően elkészítjük. A kész krémből minden pohárba teszünk a babapiskótára egy réteget, majd a gyümölcsdarabokkal megszórjuk, és ismét egy réteg krém következik. A krém tetejét gyümölccsel és tejszínhabbal díszítjük. A kész pohárkrémet hűtőszekrénybe helyezzük, és jól behűtve tálaljuk.

Vélemények

burgereva

burgereva
2016.07.10. | 20:18

Nagyon ízléses,
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!