Fehér csokis túróhab erdei gyümölcsökkel
Hozzávalók
A túróhabhoz:
A gyümölcshöz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A hideg tejszínt verjük kemény habbá.
A csokit kicsit hűtjük, végül belekeverjük (én kézi robotgéppel) a mascarponet, a krémes túrót, és a lime levét.
A fixet belekeverjük a robotgéppel a krémbe.
A felvert tejszínt már kanállal, óvatos mozdulatokkal keverjük a krémbe.
Öntsük egy laposabb dobozba, és hűtőben hűtsük ki (legalább 2 óra).
A gyümölcsöket mossuk, tisztítsuk meg.
Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat a mézzel, kicsit karamellizáljuk.
A forró karamellre szedjük a gyümölcsöket.
Gyorsan rázzuk át, az 1/3-ad részét nyomjuk át burgonyanyomóval, de előzőleg le is turmixolhatjuk.
Egy percig forraljuk, és utána azonnal vegyük le a tűzről.
A kihűlt gyümölcsöket halmozzuk tányérokra, de ne túl sokat, mert tömény.
És minden tányérra tegyünk 2-2 galuskát a túróból.
Reszelt lime héjjal, esetleg citromfűvel díszítsük.
Fehér csokis túróhab erdei gyümölcsökkel
Hozzávalók
A túróhabhoz:
A gyümölcshöz:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A hideg tejszínt verjük kemény habbá.
A csokit kicsit hűtjük, végül belekeverjük (én kézi robotgéppel) a mascarponet, a krémes túrót, és a lime levét.
A fixet belekeverjük a robotgéppel a krémbe.
A felvert tejszínt már kanállal, óvatos mozdulatokkal keverjük a krémbe.
Öntsük egy laposabb dobozba, és hűtőben hűtsük ki (legalább 2 óra).
A gyümölcsöket mossuk, tisztítsuk meg.
Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat a mézzel, kicsit karamellizáljuk.
A forró karamellre szedjük a gyümölcsöket.
Gyorsan rázzuk át, az 1/3-ad részét nyomjuk át burgonyanyomóval, de előzőleg le is turmixolhatjuk.
Egy percig forraljuk, és utána azonnal vegyük le a tűzről.
A kihűlt gyümölcsöket halmozzuk tányérokra, de ne túl sokat, mert tömény.
És minden tányérra tegyünk 2-2 galuskát a túróból.
Reszelt lime héjjal, esetleg citromfűvel díszítsük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?