sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fehér csokis túróhab erdei gyümölcsökkel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A túróhabhoz:

10 dkg fehér csokoládé
2-3 ek méz
150 ml mascarpone
150 g krémes állagú túró
150 ml habtejszín (tehéntejes)
1 lime

A gyümölcshöz:

40 dkg vegyes erdei gyümölcs (áfonya, ribizli, málna, stb.)
2 dk vaj
1-2 ek méz
őrölt fahéj

Díszítéshez:

lime reszelt héja

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A csokoládét felolvasztjuk vízgőz felett a mézzel.
A hideg tejszínt verjük kemény habbá.
A csokit kicsit hűtjük, végül belekeverjük (én kézi robotgéppel) a mascarponet, a krémes túrót, és a lime levét.
A fixet belekeverjük a robotgéppel a krémbe.
A felvert tejszínt már kanállal, óvatos mozdulatokkal keverjük a krémbe.
Öntsük egy laposabb dobozba, és hűtőben hűtsük ki (legalább 2 óra).
A gyümölcsöket mossuk, tisztítsuk meg.
Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat a mézzel, kicsit karamellizáljuk.
A forró karamellre szedjük a gyümölcsöket.
Gyorsan rázzuk át, az 1/3-ad részét nyomjuk át burgonyanyomóval, de előzőleg le is turmixolhatjuk.
Egy percig forraljuk, és utána azonnal vegyük le a tűzről.
A kihűlt gyümölcsöket halmozzuk tányérokra, de ne túl sokat, mert tömény.
És minden tányérra tegyünk 2-2 galuskát a túróból.
Reszelt lime héjjal, esetleg citromfűvel díszítsük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!