Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Földimogyorós-barackos álom

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Földimogyorós-barackos álom
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Desszertkrémek , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

kb. 4 adaghoz

Elkészítés

Előkészítés:

A földimogyorókat megpucoljuk, belső héjukat eltávolítjuk, a magokat megőröljük. Száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A barackokat lecsepegtetjük.

Elkészítés:

Krém:

Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A krémhez hozzákeverjük az őrölt földimogyoró 2/3-át.

A krémet felváltva a barackokkal és a maradék őrölt földimogyoróval desszertes poharakba rétegezzük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Friss sárgabarackkal is készíthetjük. 500 g sárgabarackot megmosunk, hagyjuk lecsepegni, ezután rövid időre forró, majd hideg vízbe helyezzük. Meghámozzuk, megfelezzük, kimagozzuk, majd a poharakba rétegezzük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!