Csokoládés-meggyes desszert
Hozzávalók
350 g meggy (befőtt, nettó tömeg)
1 tasak Dr. Oetker Aranka Krém csokoládés
200 ml hideg tej
2 evőkanál aprított étcsokoládé
Díszítéshez:
1 evőkanál aprított étcsokoládé
Elkészítés
Előkészítés:
A meggybefőttet szűrőbe tesszük, hagyjuk jól lecsepegni. A befőtt levét felfogjuk, 100 ml-t kimérünk belőle. A meggyszemeket szét osztjuk 4 desszertes pohárban vagy egy nagyobb desszertes tálban, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez.
Elkészítés:
Krém:
Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A befőtt kimért levét és az aprított étcsokoládét hozzákeverjük. A krémet a meggyekre kanalazzuk, tálalásig hűtőbe tesszük.
Díszítés:
A desszertet a félretett meggyekkel és aprított étcsokoládéval díszítjük.
Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A befőtt kimért levét és az aprított étcsokoládét hozzákeverjük. A krémet a meggyekre kanalazzuk, tálalásig hűtőbe tesszük.
Díszítés:
A desszertet a félretett meggyekkel és aprított étcsokoládéval díszítjük.
Tipp:
Fekete-erdő desszertet is készíthetünk úgy, hogy a krémhez további 2 evőkanál cseresznyepálinkát keverünk.
Kedvencnek jelölöm
Csokoládés-meggyes desszert
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
350 g meggy (befőtt, nettó tömeg)
200 ml hideg tej
2 evőkanál aprított étcsokoládé
Díszítéshez:
1 evőkanál aprított étcsokoládé
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A meggybefőttet szűrőbe tesszük, hagyjuk jól lecsepegni. A befőtt levét felfogjuk, 100 ml-t kimérünk belőle. A meggyszemeket szét osztjuk 4 desszertes pohárban vagy egy nagyobb desszertes tálban, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez.
Elkészítés:
Krém:
Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A befőtt kimért levét és az aprított étcsokoládét hozzákeverjük. A krémet a meggyekre kanalazzuk, tálalásig hűtőbe tesszük.
Díszítés:
A desszertet a félretett meggyekkel és aprított étcsokoládéval díszítjük.
Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A befőtt kimért levét és az aprított étcsokoládét hozzákeverjük. A krémet a meggyekre kanalazzuk, tálalásig hűtőbe tesszük.
Díszítés:
A desszertet a félretett meggyekkel és aprított étcsokoládéval díszítjük.
Tipp:
Fekete-erdő desszertet is készíthetünk úgy, hogy a krémhez további 2 evőkanál cseresznyepálinkát keverünk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?