Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Barackos túródesszert

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Barackos túródesszert
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Desszertkrémek , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

kb. 6 adaghoz

Barackos réteghez

Túrós réteghez

Ezen kívül

  • 50 g étcsokoládé

Elkészítés

Előkészítés

Az őszibarackot megmossuk, meghámozzuk, félbe vágjuk és magját eltávolítjuk.

Az étcsokoládét lereszeljük, vagy apró darabokra vágjuk. 6 desszertes poharat előkészítünk.

Elkészítés

A barackos réteghez az előkészített őszibarackot pürésítjük. A narancslét a cukorral egy főzőedényben felforraljuk, és a tűzről levéve, egy kézi habverő segítségével az expressz tortazselét alaposan elkeverjük benne. Hozzákeverjük a pürésített őszibarackot is, és kicsit hűlni (dermedni) hagyjuk.

A túrós réteghez a hideg habtejszínt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A túrót a cukorral és vanillincukorral elkeverjük, majd a tejszínhabot is hozzáforgatjuk.

Az előkészített poharakba rétegezzük az őszibarackos krémet, a reszelt csokoládét és a túrókrémet. A desszerteket tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük, és tálalás előtt csokoládéval, őszibarack-szeletekkel díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!