Barackos túródesszert

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Barackos túródesszert
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Desszertkrémek

Hozzávalók

Barackos réteghez

Túrós réteghez

Ezen kívül

  • 50 g étcsokoládé

Elkészítés

Előkészítés

Az őszibarackot megmossuk, meghámozzuk, félbe vágjuk és magját eltávolítjuk.

Az étcsokoládét lereszeljük, vagy apró darabokra vágjuk. 6 desszertes poharat előkészítünk.

Elkészítés

A barackos réteghez az előkészített őszibarackot pürésítjük. A narancslét a cukorral egy főzőedényben felforraljuk, és a tűzről levéve, egy kézi habverő segítségével az expressz tortazselét alaposan elkeverjük benne. Hozzákeverjük a pürésített őszibarackot is, és kicsit hűlni (dermedni) hagyjuk.

A túrós réteghez a hideg habtejszínt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A túrót a cukorral és vanillincukorral elkeverjük, majd a tejszínhabot is hozzáforgatjuk.

Az előkészített poharakba rétegezzük az őszibarackos krémet, a reszelt csokoládét és a túrókrémet. A desszerteket tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük, és tálalás előtt csokoládéval, őszibarack-szeletekkel díszítjük.

Tálalás

Kb. 6 adag

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató