Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Szedres -citromos trifle

jancsa01 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/103-jancsa01
Szedres -citromos trifle
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Desszertkrémek , Piskóták

Hozzávalók

Piskóta

  • 3 db tojás
  • 3 ek. cukor
  • 3 ek. liszt

Gyümölcs

  • 50 g ribizlidzsem
  • 0,5 db citrom leve
  • 750 g szeder

Krém

  • 2 db tojás (szétválasztva)
  • 100 g cukor
  • 750 g mascarpone
  • 50 ml limoncello (citromlikőr)

Az összeállításhoz

  • 150 g ribizlidzsem
  • 150 ml limoncello (citromlikőr)
  • 200 g amaretti-mandulás puszedli (ledarálva)
  • 50 g mandula (pirított)
jancsa01 jancsa01 receptje

Elkészítés

Előkészítés

A piskótához a tojásokat egy tálba tesszük, elektromos habverővel a legmagasabb fokozaton 1 percig habosítjuk. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, kb. 3 percig verjük. A lisztet a tojásos masszához szitáljuk, és alacsony fokozaton összedolgozzuk, majd azonnal egy kibélelt, kb. 23 cm-es négyzet alakú tepsibe tesszük. 180°C-os sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

A gyümölcsös szószhoz az 50 g dzsemet egy lábasba tesszük a citromlével, illetve a szederrel. Felforraljuk, kicsit főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral. Hozzákeverjük a mascarpone-t, a citromlikőrt. Óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojáshabot is.
A kihűlt piskótát 8 szeletre vágjuk. Kettő-kettő közé kenjük a maradék lekvárt. A "szendvicseket" egy nagy tál aljára fektetjük, meglocsoljuk őket a 150 ml likőrrel, majd rászórjuk az amaretti morzsát. (Egy keveset tegyünk félre a díszítéshez.) Ráöntjük a gyümölcsöket, majd a tetejére simítjuk a krémet.
Lefedjük, hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Tálalás előtt megszórjuk a maradék morzsával, mandulával.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A trifle egy angol réteges desszert. Nagyon kiadós és persze finom is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!