Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Szedres -citromos trifle

jancsa01 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/103-jancsa01
Szedres -citromos trifle
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Desszertkrémek , Piskóták

Hozzávalók

Piskóta

  • 3 db tojás
  • 3 ek. cukor
  • 3 ek. liszt

Gyümölcs

  • 50 g ribizlidzsem
  • 0,5 db citrom leve
  • 750 g szeder

Krém

  • 2 db tojás (szétválasztva)
  • 100 g cukor
  • 750 g mascarpone
  • 50 ml limoncello (citromlikőr)

Az összeállításhoz

  • 150 g ribizlidzsem
  • 150 ml limoncello (citromlikőr)
  • 200 g amaretti-mandulás puszedli (ledarálva)
  • 50 g mandula (pirított)
jancsa01 jancsa01 receptje

Elkészítés

Előkészítés

A piskótához a tojásokat egy tálba tesszük, elektromos habverővel a legmagasabb fokozaton 1 percig habosítjuk. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, kb. 3 percig verjük. A lisztet a tojásos masszához szitáljuk, és alacsony fokozaton összedolgozzuk, majd azonnal egy kibélelt, kb. 23 cm-es négyzet alakú tepsibe tesszük. 180°C-os sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

A gyümölcsös szószhoz az 50 g dzsemet egy lábasba tesszük a citromlével, illetve a szederrel. Felforraljuk, kicsit főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral. Hozzákeverjük a mascarpone-t, a citromlikőrt. Óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojáshabot is.
A kihűlt piskótát 8 szeletre vágjuk. Kettő-kettő közé kenjük a maradék lekvárt. A "szendvicseket" egy nagy tál aljára fektetjük, meglocsoljuk őket a 150 ml likőrrel, majd rászórjuk az amaretti morzsát. (Egy keveset tegyünk félre a díszítéshez.) Ráöntjük a gyümölcsöket, majd a tetejére simítjuk a krémet.
Lefedjük, hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Tálalás előtt megszórjuk a maradék morzsával, mandulával.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A trifle egy angol réteges desszert. Nagyon kiadós és persze finom is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató