Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szedres -citromos trifle

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

3 db tojás
3 ek. cukor
3 ek. liszt

Gyümölcs:

50 g ribizlidzsem
0,5 db citrom leve
750 g szeder

Krém:

2 db tojás (szétválasztva)
100 g cukor
750 g mascarpone
50 ml limoncello (citromlikőr)

Az összeállításhoz:

150 g ribizlidzsem
150 ml limoncello (citromlikőr)
200 g amaretti-mandulás puszedli (ledarálva)
50 g mandula (pirított)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A piskótához a tojásokat egy tálba tesszük, elektromos habverővel a legmagasabb fokozaton 1 percig habosítjuk. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, kb. 3 percig verjük. A lisztet a tojásos masszához szitáljuk, és alacsony fokozaton összedolgozzuk, majd azonnal egy kibélelt, kb. 23 cm-es négyzet alakú tepsibe tesszük. 180°C-os sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Elkészítés

A gyümölcsös szószhoz az 50 g dzsemet egy lábasba tesszük a citromlével, illetve a szederrel. Felforraljuk, kicsit főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral. Hozzákeverjük a mascarpone-t, a citromlikőrt. Óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojáshabot is.
A kihűlt piskótát 8 szeletre vágjuk. Kettő-kettő közé kenjük a maradék lekvárt. A "szendvicseket" egy nagy tál aljára fektetjük, meglocsoljuk őket a 150 ml likőrrel, majd rászórjuk az amaretti morzsát. (Egy keveset tegyünk félre a díszítéshez.) Ráöntjük a gyümölcsöket, majd a tetejére simítjuk a krémet.
Lefedjük, hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Tálalás előtt megszórjuk a maradék morzsával, mandulával.

Alternatív elkészítés

A trifle egy angol réteges desszert. Nagyon kiadós és persze finom is.
Szedres -citromos trifle

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!