Meglepetés csokidobozban
Hozzávalók
Meglepetés csokidobozban
Krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
Amíg szilárdul, egy másik edényben gőz fölött megolvasztjuk a fehér csokit, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni.
Mikor már kissé kihűlt, elővesszük a formákat, és egy vastag ecsettel kikenjük minden oldalát. Újra pár percre hűtőbe tesszük, amíg meg nem szilárdul a réteg, amit felkentünk.
Újra elővesszük, még egy réteg csokit kenünk rá, és újra megy a hűtőbe. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a csoki (kb. 3 réteg).
Ha a fehér rétegekkel készen vagyunk, a maradék tejcsokival ugyanezt megismételjük, szintén, amíg el nem fogy.
Ha kész az összes réteg, hűtőbe tesszük. A csoki mennyisége függ a forma nagyságától, ha túl vékonynak találjuk, csak egyszerűen kenjünk még fel rétegeket.
A doboz a hűtőben dermed, elkészítjük a krémet: a tejszínhabot összekeverjük a csokilikőrrel, mindenki ízlés szerint.
A csokidobozokat, ha megszilárdultak kivesszük a formákból, ha nem szilikonosba tettük, késsel óvatosan körbevághatjuk.
Az egyik felébe beletöltjük a krémet, ízlés szerint gyümölcsökkel, keksszel díszítjük, és tálaljuk.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Meglepetés csokidobozban
Hozzávalók
Meglepetés csokidobozban
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Amíg szilárdul, egy másik edényben gőz fölött megolvasztjuk a fehér csokit, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni.
Mikor már kissé kihűlt, elővesszük a formákat, és egy vastag ecsettel kikenjük minden oldalát. Újra pár percre hűtőbe tesszük, amíg meg nem szilárdul a réteg, amit felkentünk.
Újra elővesszük, még egy réteg csokit kenünk rá, és újra megy a hűtőbe. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a csoki (kb. 3 réteg).
Ha a fehér rétegekkel készen vagyunk, a maradék tejcsokival ugyanezt megismételjük, szintén, amíg el nem fogy.
Ha kész az összes réteg, hűtőbe tesszük. A csoki mennyisége függ a forma nagyságától, ha túl vékonynak találjuk, csak egyszerűen kenjünk még fel rétegeket.
A doboz a hűtőben dermed, elkészítjük a krémet: a tejszínhabot összekeverjük a csokilikőrrel, mindenki ízlés szerint.
A csokidobozokat, ha megszilárdultak kivesszük a formákból, ha nem szilikonosba tettük, késsel óvatosan körbevághatjuk.
Az egyik felébe beletöltjük a krémet, ízlés szerint gyümölcsökkel, keksszel díszítjük, és tálaljuk.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?