Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meglepetés csokidobozban

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Meglepetés csokidobozban

1 tábla fehér csoki
1 tábla tejcsoki (a csokik mennyisége függ a doboz méretétől)
pár db keksz (itt mézes puszedli )
bármilyen gyümölcs (pl.: meggy, sárgabarack, szőlő)
2 db roletti

Krémhez:

tejszínhab
csokilikőr

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy kevés tejcsokit gőz fölött megolvasztunk (lehet a fehéret is, akkor fehér lesz a dísz), zacskóba töltjük, és egy szilikonos vagy puhább műanyag formát kidíszítünk vele. (Én a mascarpone krémsajt dobozában készítettem.) Lehet szívecskéket, kockákat vagy absztrakt formákat, csak a képzelet szab határt. Pár percre hűtőbe tesszük szilárdulni.
Amíg szilárdul, egy másik edényben gőz fölött megolvasztjuk a fehér csokit, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni.
Mikor már kissé kihűlt, elővesszük a formákat, és egy vastag ecsettel kikenjük minden oldalát. Újra pár percre hűtőbe tesszük, amíg meg nem szilárdul a réteg, amit felkentünk.
Újra elővesszük, még egy réteg csokit kenünk rá, és újra megy a hűtőbe. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a csoki (kb. 3 réteg).
Ha a fehér rétegekkel készen vagyunk, a maradék tejcsokival ugyanezt megismételjük, szintén, amíg el nem fogy.
Ha kész az összes réteg, hűtőbe tesszük. A csoki mennyisége függ a forma nagyságától, ha túl vékonynak találjuk, csak egyszerűen kenjünk még fel rétegeket.
A doboz a hűtőben dermed, elkészítjük a krémet: a tejszínhabot összekeverjük a csokilikőrrel, mindenki ízlés szerint.
A csokidobozokat, ha megszilárdultak kivesszük a formákból, ha nem szilikonosba tettük, késsel óvatosan körbevághatjuk.
Az egyik felébe beletöltjük a krémet, ízlés szerint gyümölcsökkel, keksszel díszítjük, és tálaljuk.

Tálalás

A forma nagyságától függ, ebből egy közepes méretű doboz készült.

Tárolás

Felszolgálásig hűtést igényel.

Alternatív elkészítés

Imádom az édességeket, ezt a dobozt anyukám névnapjára készítettem. Receptet sehol sem láttam, de gondoltam kipróbálom. Azóta már 2 másik is készült az egyik nutellával, a másik málnahabbal készült. Ebben a verzióban található: csokilikőrös krém, sárgabarack, meggy, mézes puszedli, szőlő, csokiba forgatott mogyoró és roletti. Mindhármat ajándékba készítettem, óriási sikert arattak.
Meglepetés csokidobozban

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!