Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos mangó kehely

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kókuszos mangó kehely

0,5 l tej vagy növényi tej
10 dkg cukor vagy édesítőszer
1 nagy mangó vagy konzerv mangó
8 db babapiskóta
5 cl kókuszlikőr
3 ek. kókuszreszelék

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A mangót 4-5 nappal a felhasználás előtt 1 banán vagy narancs társaságában, papírzacsiban érleljük. Finoman megnyomva érezni kell, hogy puha a gyümölcs.
A mangót meghámozzuk, a mag körül körbevágjuk, és a gyümölcsöt felkockázzuk.
A kókuszreszeléket zsiradék nélküli, száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Pár perc, figyelni kell!

Elkészítés

A kelyhek aljára szórjuk az összetört babapiskótát. Egy evőkanál cukrot és 4 evőkanál vizet összeforralunk, majd hagyjuk hűlni, ebbe a szirupba keverjük a kókuszlikőrt és ezzel meglocsoljuk a babapiskótákat.
A felkockázott mangó felét rászórjuk.
A pudingport és a maradék cukrot 1 dl tejjel elkeverjük, a többi tejet felmelegítjük, majd hozzáöntjük a pudingos keveréket és folytonosan keverve besűrítjük. Még melegen elosztjuk a kelyhekbe és hagyjuk hűlni. A tetejére szórjuk a maradék mangó kockát és megszórjuk pirított kókuszreszelékkel.

Tálalás

4 adag.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.
Kókuszos mangó kehely Kókuszos mangó kehely

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!