Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fehércsokoládés-epres réteges pohárdesszert

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Fehércsokoládés-epres réteges pohárdesszert

Hozzávalók

kb. 4 adaghoz

Elkészítés

Előkészítés:

Az epret hagyjuk kiolvadni. Ezután a porcukorral együtt pürésítjük.

Elkészítés:

Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folyamatos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot folpackkal azonnal letakarjuk, majd szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk.

A puding felét 4 desszertes pohárba kanalazzuk. Az eperpüré felét konyhai robotgéppel (habverővel) rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük a puding másik feléhez. A fehér rétegre kanalazzuk. A maradék eperpürét a rózsaszín rétegre kanalazzuk, tálalásig hűtőbe tesszük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A krémet vaníliás Dr. Oetker Aranka Krémből is elkészíthetjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!