Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínízű-epres réteges pohárdesszert

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

250 g fagyasztott eper
1 evőkanál porcukor
500 ml tej
40 g cukor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret hagyjuk kiolvadni. Ezután a porcukorral együtt pürésítjük.

Elkészítés:

Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folyamatos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot folpackkal azonnal letakarjuk, majd szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk.

A puding felét 4 desszertes pohárba kanalazzuk. Az eperpüré felét konyhai robotgéppel (habverővel) rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük a puding másik feléhez. A fehér rétegre kanalazzuk. A maradék eperpürét a rózsaszín rétegre kanalazzuk, tálalásig hűtőbe tesszük.

Tipp:

A krémet vaníliás Dr. Oetker Aranka Krémből is elkészíthetjük.
tejszínes-epres réteges pohárdesszert pudingos pohárkrém desszert mirelt vagy friss gyümölcs felhasználásával készül.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!