Fűszeres puding szederrel
Hozzávalók
Pudinghoz:
2 db szegfűszeg
2 db borókabogyó
1 db babérlevél
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
40 g cukor
500 ml tej
A szószhoz:
kb. 500 g feketeáfonya
Elkészítés
Előkészítés:
A fűszereket egy kisebb teás vagy kávés papírfilterbe helyezzük, és jól lezárjuk.
Elkészítés:
Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet egy főzőedénybe öntjük, és a fűszerekkel felforraljuk, majd a tűzről levesszük, a filtert eltávolítjuk, és a csomómentesen elkevert pudingport egy kézi habverő segítségével hozzákeverjük. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot fóliával letakarjuk, és hagyjuk kihűlni. A fekete áfonyát átválogatjuk, a felét egy szűrőn átpasszírozzuk és cukorral ízesítjük, a többit a díszítéshez félretesszük. A kihűlt pudingot konyhai robotgéppel krémesre keverjük, és desszertes poharakba töltjük. Az áfonya szószt a poharakban egyenletesen elosztjuk, majd az áfonya szemekkel díszítjük.
Kedvencnek jelölöm
Fűszeres puding szederrel
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Pudinghoz:
2 db szegfűszeg
2 db borókabogyó
1 db babérlevél
40 g cukor
500 ml tej
A szószhoz:
kb. 500 g feketeáfonya
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A fűszereket egy kisebb teás vagy kávés papírfilterbe helyezzük, és jól lezárjuk.
Elkészítés:
Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet egy főzőedénybe öntjük, és a fűszerekkel felforraljuk, majd a tűzről levesszük, a filtert eltávolítjuk, és a csomómentesen elkevert pudingport egy kézi habverő segítségével hozzákeverjük. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot fóliával letakarjuk, és hagyjuk kihűlni. A fekete áfonyát átválogatjuk, a felét egy szűrőn átpasszírozzuk és cukorral ízesítjük, a többit a díszítéshez félretesszük. A kihűlt pudingot konyhai robotgéppel krémesre keverjük, és desszertes poharakba töltjük. Az áfonya szószt a poharakban egyenletesen elosztjuk, majd az áfonya szemekkel díszítjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?