Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Fűszeres puding szederrel

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 4 adaghoz

A szószhoz

  • kb. 500 g feketeáfonya

Elkészítés

Előkészítés

A fűszereket egy kisebb teás vagy kávés papírfilterbe helyezzük, és jól lezárjuk.

Elkészítés

Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet egy főzőedénybe öntjük, és a fűszerekkel felforraljuk, majd a tűzről levesszük, a filtert eltávolítjuk, és a csomómentesen elkevert pudingport egy kézi habverő segítségével hozzákeverjük. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot fóliával letakarjuk, és hagyjuk kihűlni. A fekete áfonyát átválogatjuk, a felét egy szűrőn átpasszírozzuk és cukorral ízesítjük, a többit a díszítéshez félretesszük. A kihűlt pudingot konyhai robotgéppel krémesre keverjük, és desszertes poharakba töltjük. Az áfonya szószt a poharakban egyenletesen elosztjuk, majd az áfonya szemekkel díszítjük.

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2015.06.18. | 13:20

Érdekes ennek a pudingnak az ízvilága,de ki fogom próbálni!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!