Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Hűsítő csokoládés álom

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 4 adaghoz

Ezenkívül

  • kb. 50 g étcsokoládé
  • 250 g földieper

Elkészítés

Elkészítés

Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot jégkocka tartóba töltjük és legalább két órára lefagyasztjuk.

Az étcsokoládét durva darabokra törjük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Egy teáskanál segítségével a desszertes poharak belső oldalára a csokoládét rácsurgatjuk, majd hűtőszekrénybe helyezzük. A földiepret megtisztítjuk, megmossuk, és apróra szeleteljük.

A jégkocka tartóból a pudingot kivesszük, és kis porciókban pürésítjük. A masszát a desszertes poharakban egyenletesen elosztjuk, eperdarabokkal díszítjük és azonnal tálaljuk.

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2015.06.18. | 13:19

Nagyon jól néz ki!Gondolom, hogy 500 ml a tej és nem 50 ml .
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!