Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csokolàdès Floating Island (Madàrtej)

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Csokolàdès Floating Island (Madàrtej)
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek
Másodlagos kategória: Madártejek , Egyéb pudingos desszertek

Hozzávalók

Sodó

Hab

  • 2 tojàs fehèrje
  • 1 csipet só
  • 2 ek kókuszreszelèk
  • Vìz
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Sodó



A szójatejből 1 dl -ben elkeverjük a tojàssàrgàjàt, pudingport, kakaóport, eritritet.
A többi szójatejet felmelegìtjük, majd lassan a tojàsos keverèkhez öntjük.
Visszatève a tűzre besűrìtjük, közben folyton keverjük. Ha felforr levesszük a tűzről, hozzàadjuk a csokit ès a rumot majd elkeverjük míg a csoki teljesen fel nem olvad.

Hab

A kókuszreszelèket szàraz serpenyőben vilàgosbarnàra piritjuk. Ne hagyjuk magàra gyorsan kèsz ès rögtön rakjuk àt egy tànyèrra.



A tojàsfehèrjèt a sóval kemèny habbà verjük.
Egy nagyobb làbasban vizet forralunk, mikor gyöngyözik kanàllal beleszaggatunk 4-5 habgaluskàt, 1-2 percig főzzük, közben megforgatjuk.
Szűrőkanàllal kiszedjük, lecsepegtetjük , poharakba rakjuk.
Mikor az összes habot kifőztük ràmerjük a sodót megszórjuk a pirìtott kôkusszal ès lehütjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Floating Island a "lebegő sziget" Madàrtej egy variàciôja, gyorsan elkèszülő glutènmentes, laktózmentes, cukormentes desszert.
Elkèszìthető tejjel is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!