Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Áfonyás túró mousse

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 8 adaghoz

A mousse-hoz

A gyümölcsszószhoz

Elkészítés

Előkészítés:

A zselatint 100 ml hideg tejbe áztatjuk. Az áfonyát felolvasztjuk.

Elkészítés:

Mousse:
A túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot keverőtálban összekeverjük. A tejbe áztatott zselatint az edényben állandó kevergetés mellett feloldjuk (nem forraljuk). Habverővel keverve a túrós masszához adjuk és alaposan elkeverjük. A habtejszínt és a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tejszínhabot óvatosan összekeverjük a tojáshabbal, majd a túrós masszát is hozzákeverjük. A mousse-t desszertpoharakba adagoljuk, és legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Gyümölcsszósz:
A bodzaszörpöt, a citromlevet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat felforraljuk. A keményítőt vízzel kikeverjük, belekeverjük a gyümölcsszószba és még egyszer röviden felforraljuk, majd belekeverjük az áfonyát. Kis ideig hűlni hagyjuk, majd a túrós mousse-on egyenletesen elosztjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!