Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Pudingbohóc

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 8 adaghoz

Csokoládé puding

Vanília puding

Díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés

Egy nagyobb tálat (kb. 20 cm átmérő) hideg vízzel kiöblítünk, és fóliával - lehetőleg minél alaposabban - kibélelünk. A csokoládé és a vanília pudingot a megadott hozzávalókkal a tasakon szereplő leírás szerint megfőzzük. Az elkészült pudingot ízenként felváltva a pudingformába kanalazzuk. Használhatunk különböző nagyságú kanalat is. A massza tetejét egyenletesen lesimítjuk és lehetőleg egész éjjel hűlni hagyjuk. A díszítéshez a tortabevonót a tasakon szereplő leírás szerint elkészítjük. Kis tálkába öntjük, és néhány csepp rumot adunk hozzá. A tortabevonó-masszát egy nyomózsákba öntjük, és egy fóliára szemeket, kezeket és nyelvet formázunk. Fél órát hűlni hagyjuk. A pudingot a tálból egy nagy tányérra kifordítjuk, és a fóliát óvatosan eltávolítjuk. Egy kanállal kivágjuk a száj helyét, majd a csokoládédarabkákat felhelyezve elkészítjük a szemeket, a kezeket és a nyelvet. A maradék tortabevonóval hajat formázunk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A két pudingot lehetőleg egyszerre vagy gyorsan egymás után készítsük el.

Vélemények

Katus12

Katus12
2012.02.07. | 17:10

Könnyű elkészíteni, nem igényel sok időt, és mégis finom egy édesség.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!