Pudingbohóc

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

Csokoládé puding

Vanília puding

Díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés

Egy nagyobb tálat (kb. 20 cm átmérő) hideg vízzel kiöblítünk, és fóliával - lehetőleg minél alaposabban - kibélelünk. A csokoládé és a vanília pudingot a megadott hozzávalókkal a tasakon szereplő leírás szerint megfőzzük. Az elkészült pudingot ízenként felváltva a pudingformába kanalazzuk. Használhatunk különböző nagyságú kanalat is. A massza tetejét egyenletesen lesimítjuk és lehetőleg egész éjjel hűlni hagyjuk. Lehetőleg egész éjjel hűlni hagyjuk. A díszítéshez a tortabevonót a tasakon szereplő leírás szerint elkészítjük. Kis tálkába öntjük, és néhány csepp rumot adunk hozzá. A tortabevonó-masszát egy nyomózsákba öntjük, és egy fóliára szemeket, kezeket és nyelvet formázunk. Fél órát hűlni hagyjuk. A pudingot a tálból egy nagy tányérra kifordítjuk, és a fóliát óvatosan eltávolítjuk. Egy kanállal kivágjuk a száj helyét, majd a csokoládédarabkákat felhelyezve elkészítjük a szemeket, a kezeket és a nyelvet. A maradék tortabevonóval hajat formázunk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A két pudingot lehetőleg egyszerre vagy gyorsan egymás után készítsük el.

Vélemények

Katus12

Katus12
2012.02.07. | 17:10

Könnyű elkészíteni, nem igényel sok időt, és mégis finom egy édesség.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató