Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csokoládés tiramisu

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Csokoládés tiramisu
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Tiramisuk , Piskóták

Hozzávalók

kb. 4-6 pohárhoz

Tésztához

Áztatáshoz

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 160°C –ra, a tepsit (30*40 cm) sütőpapírral kibéleljük vagy margarinnal kikenjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukor felével.
Amikor a fehérje már kemény, beleszórjuk a maradék cukrot, és addig verjük, míg a cukor teljesen elolvad. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját (csinálhatjuk géppel, de a leglassúbb fokozaton).
Ezután egy kanál segítségével óvatosan és apránként hozzáadjuk a lisztet, és kakaóport, majd minden adagolás után átkeverjük.
A kikevert tésztát a tepsibe öntjük és egyenletesen elosztjuk, majd az előmelegített sütőben kb. 22-25 percig sütjük.


Sütés után a tésztát hagyjuk kihűlni, majd kb. 6 cm átmérőjű tallérokat szaggatunk (8-10 db).

Elkészítés

Egy keverőedényben az eszpresszót, csokoládélikőrt és a rumot elkeverjük.

Krém:
A hideg tejet egy keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a krémport és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 3 percig habosra keverjük. A krémet habzsákba töltjük.

Összeállítás:
A tallérok felét egy desszertes pohárba helyezzük és 2 evőkanálnyi kávés masszával meglocsoljuk. Egy rétegnyi krémmel borítjuk, majd újabb réteg piskóta tallérral fedjük, újra áztatjuk, és újabb krém réteggel zárjuk. A desszertet 2-3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Díszítés

A desszertet kakaóporral hintjük és ízlés szerint díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!