Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csokoládés tiramisu

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Csokoládés tiramisu
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Tiramisuk , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

Hozzávalók

Áztatáshoz

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 160°C –ra, a tepsit (30*40 cm) sütőpapírral kibéleljük vagy margarinnal kikenjük.

A Dr. Oetker Piskóta alapport a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük viszont 4 tojás és 50 ml víz és 2 kanál Dr.Oetker Holland kakaópor hozzáadásával. A kikevert tésztát a tepsibe öntjük és egyenletesen elosztjuk, majd az előmelegített sütőben 20-23 percig sütjük.

Sütés után a tésztát hagyjuk kihűlni, majd kb. 6 cm átmérőjű tallérokat szaggatunk (28 db).

Elkészítés

Egy keverőedényben az eszpresszót, csokoládélikőrt és a rumot elkeverjük.

Krém:
A hideg tejet egy keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a krémport és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 3 percig habosra keverjük. A krémet habzsákba töltjük.

Összeállítás:
A tallérok felét egy desszertes pohárba helyezzük és 2 evőkanálnyi kávés masszával meglocsoljuk. Egy rétegnyi krémmel borítjuk, majd újabb réteg piskóta tallérral fedjük, újra áztatjuk, és újabb krém réteggel zárjuk. A desszertet 2-3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Díszítés

A desszertet kakaóporral hintjük és Dr. Oetker Zebra Rolettivel díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató