Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csokoládés tiramisu

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Csokoládés tiramisu
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Tiramisuk , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

Hozzávalók

Áztatáshoz

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 160°C –ra, a tepsit (30*40 cm) sütőpapírral kibéleljük vagy margarinnal kikenjük.

A Dr. Oetker Piskóta alapport a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük viszont 4 tojás és 50 ml víz és 2 kanál Dr.Oetker Holland kakaópor hozzáadásával. A kikevert tésztát a tepsibe öntjük és egyenletesen elosztjuk, majd az előmelegített sütőben 20-23 percig sütjük.

Sütés után a tésztát hagyjuk kihűlni, majd kb. 6 cm átmérőjű tallérokat szaggatunk (28 db).

Elkészítés

Egy keverőedényben az eszpresszót, csokoládélikőrt és a rumot elkeverjük.

Krém:
A hideg tejet egy keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a krémport és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 3 percig habosra keverjük. A krémet habzsákba töltjük.

Összeállítás:
A tallérok felét egy desszertes pohárba helyezzük és 2 evőkanálnyi kávés masszával meglocsoljuk. Egy rétegnyi krémmel borítjuk, majd újabb réteg piskóta tallérral fedjük, újra áztatjuk, és újabb krém réteggel zárjuk. A desszertet 2-3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Díszítés

A desszertet kakaóporral hintjük és ízlés szerint díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!