Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Tiramisu epres tejberizzsel

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 6 adaghoz

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés:

A tejberizst tejjel a csomagoláson található leírás alapján elkészítjük és lehűtjük. A babapiskótát négyszögletű tálba tesszük (űrtartalom: min. 1,5 l) és likőrrel vagy narancslével megáztatjuk.

Elkészítés:

Az epret megmossuk, megpucoljuk, és 250 g-t kimérünk belőle. A kimért epret botmixerrel pépesítjük. A pépet összekeverjük a cukorral, a keményítővel és megfőzzük. A szószt eloszlatjuk a babapiskótán. A maradék epret kicsire vágjuk, és a tetejére tesszük. A tejszínt cukorral keményre verjük és a hideg tejberizshez adjuk, majd az epren eloszlatjuk. Legalább két órát hagyjuk a hűtőszekrényben összeérni.

Díszítés:

A tiramisut megszórjuk kakaóporral és tetszés szerint dekoráljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A tiramisut már az előző napon elkészíthetjük és éjszakára hagyjuk összeérni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!