Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Tiramisu epres tejberizzsel

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés:

A tejberizst tejjel a csomagoláson található leírás alapján elkészítjük és lehűtjük. A babapiskótát négyszögletű tálba tesszük (űrtartalom: min. 1,5 l) és likőrrel vagy narancslével megáztatjuk.

Elkészítés:

Az epret megmossuk, megpucoljuk, és 250 g-t kimérünk belőle. A kimért epret botmixerrel pépesítjük. A pépet összekeverjük a cukorral, a keményítővel és megfőzzük. A szószt eloszlatjuk a babapiskótán. A maradék epret kicsire vágjuk, és a tetejére tesszük. A tejszínt cukorral keményre verjük és a hideg tejberizshez adjuk, majd az epren eloszlatjuk. Legalább két órát hagyjuk a hűtőszekrényben összeérni.

Díszítés:

A tiramisut megszórjuk kakaóporral és tetszés szerint dekoráljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A tiramisut már az előző napon elkészíthetjük és éjszakára hagyjuk összeérni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató