Receptek



Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Tiramisuk , Egyéb sütés nélküli finomságok
Hozzávalók
- 17 dkg cukor
- 2 tojás
- 2,5 dl habtejszín
- 25 dkg mascarpone
- babapiskóta
- sütőrum, vagy rumaroma
- lefőtt kávé
- Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
- Kör alakú tál, edény
Elkészítés
Elkészítés
A tojásokat alaposan elkeverjük a cukorral és a mascarpone-val.
Hozzáadjuk a kemény habbá vert habtejszínt.
A lefőtt kávéba ízlés szerint rumot öntünk. Ebbe mártjuk a piskótákat.
Ebben az esetben kör alakú edényre van szükség, és ha a látványra is szeretnénk odafigyelni, akkor alacsony falú. Én egy kis műanyag vödör tetejét találtam ideálisnak.
Először "kerítést" raktam fel, hogy ne dőljenek el a piskóták egy szál cérnával fogtam körbe őket.
Amint körben állnak a piskóták, köztük alulra teleraktam kávés piskótával, majd jött a megszokott "egy sor kávés piskóta, egy sor krém" művelet.
A tetejét tetszés szerint díszítjük.
Egy napig így, cérnástól a hűtőben állt, majd levettem a cérnát és tökéletesen összeállt. Szeletelhető, mint egy torta. :)
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!