Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pinyamiszu

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Pinyamiszu

230 g kókuszos keksz
500 g mascarpone krémsajt
4 tojássárgája
4 evőkanál porcukor
4 evőkanál kristálycukor
6 centiliter kókuszlikőr
4 evőkanál kókuszreszelék
150 g ananász (friss ananász a legjobb, de konzervből is lehet készíteni)
1- 1,5 dl fekete kávé

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Kettéválasztom a tojásokat, és sárgájukat egy tálban gőz fölött pasztörizálom, azaz folyamatos kevergetés mellett legalább 70 fokig melegítem fel (konyhai hőmérővel ellenőrizhető). Hozzáadom a porcukor felét, és robotgéppel fehéredésig keverem. (Ez nagyon fontos folyamat, mivel nem használjuk fel a tojások fehérjéjét, ezért ha nem verjük fel kellő mértékben a tojások sárgáját, nem lesz tartása a krémnek.) A mascarponét a porcukor másik felével elkeverem, majd hozzáadom a felvert tojásokat, 4 cl kókuszlikőrt és a keverővel tovább dolgozom. Mikor a tiramisu krémje teljesen fehér és habos, abbahagyhatjuk a keverést. Hűtőben hűtöm a krémet legalább fél órán keresztül. Közben kifőzöm a kávét, hozzáadom a maradék 2 cl likőrt, és hagyom kihűlni a folyadékot. Egy serpenyőben szárazon megpirítom a kókuszreszeléket. Akkor jó, amikor halvány barna és illatos. Ezután a kristálycukorból karamellt készítek, beleteszem az apróra vágott ananászkockákat, és pár perc alatt karamellizálom.
Minden elő van készítve, így hozzáláthatok az összeállításhoz. A tálba (én 12 cm-szer 25-szereset szoktam használni) helyezem a kekszeket, melyeket belemártok a likőrös kávéba. Ennél a folyamatnál fontos, hogy épp csak egy pillanatra mártsuk folyadékba a kekszeket, különben túlságosan eláznak. Illetve az is lényeges, hogy az alsó réteg keksz teljesen lefedje a forma alját, tehát a kis lyukakat is tömjük ki. Erre kerül egy réteg krém, melyet egyenletesen eloszlatok, majd az ananász fele. Ezt megismétlem újból, tehát keksz, krém, ananász, majd az utolsó réteg keksz és krém. A tetejét megszórom a pirított kókusszal.
A süteményt legalább három órát állni hagyom a hűtőben, de érdemes egy egész éjszakát is pihenni hagyni, bár nálunk ez még sosem sikerült :) . A hűlés során nem csupán összeáll tökéletesen a tiramisu, de az ízek is összeérnek.

Tálalás

Négy személyre.

Tárolás

Hűtőben kell tárolni.

Elkészítés

Lépés leírása

Alternatív elkészítés

Ezt a finomságot kedvenc koktélom, a pina colada ihlette. Először anyák napjára készítettem, ugyanis szeretem szüleimet meglepni valamilyen finomsággal, mivel mindig nagy örömmel fogadják. Erre a napra pedig valami különlegeset szerettem volna sütni. Előző este elalvás előtt találtam ki, hogy egy nagy klasszikust ötvözök egy másik finomsággal. Így jött a pina coladas tiramisu, azaz a pinyamiszu ötlete. Másnap reggel a szobámban guggolva, a robotgépre tekert konyharuhákkal vertem fel a tojásokat, hogy ne ébredjen fel anyukám. Azóta ez az egyik nagy kedvence a családnak, és nem csupán a szép emlék miatt. Az íze az egész család szerint felér az eredeti tiramisuval.
Pinyamiszu Pinyamiszu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!