Pinyamiszu
Hozzávalók
Pinyamiszu
Elkészítés
Elkészítés
Minden elő van készítve, így hozzáláthatok az összeállításhoz. A tálba (én 12 cm-szer 25-szereset szoktam használni) helyezem a kekszeket, melyeket belemártok a likőrös kávéba. Ennél a folyamatnál fontos, hogy épp csak egy pillanatra mártsuk folyadékba a kekszeket, különben túlságosan eláznak. Illetve az is lényeges, hogy az alsó réteg keksz teljesen lefedje a forma alját, tehát a kis lyukakat is tömjük ki. Erre kerül egy réteg krém, melyet egyenletesen eloszlatok, majd az ananász fele. Ezt megismétlem újból, tehát keksz, krém, ananász, majd az utolsó réteg keksz és krém. A tetejét megszórom a pirított kókusszal.
A süteményt legalább három órát állni hagyom a hűtőben, de érdemes egy egész éjszakát is pihenni hagyni, bár nálunk ez még sosem sikerült :) . A hűlés során nem csupán összeáll tökéletesen a tiramisu, de az ízek is összeérnek.
Tálalás
Tárolás
Elkészítés
Alternatív elkészítés
Pinyamiszu
Hozzávalók
Pinyamiszu
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Minden elő van készítve, így hozzáláthatok az összeállításhoz. A tálba (én 12 cm-szer 25-szereset szoktam használni) helyezem a kekszeket, melyeket belemártok a likőrös kávéba. Ennél a folyamatnál fontos, hogy épp csak egy pillanatra mártsuk folyadékba a kekszeket, különben túlságosan eláznak. Illetve az is lényeges, hogy az alsó réteg keksz teljesen lefedje a forma alját, tehát a kis lyukakat is tömjük ki. Erre kerül egy réteg krém, melyet egyenletesen eloszlatok, majd az ananász fele. Ezt megismétlem újból, tehát keksz, krém, ananász, majd az utolsó réteg keksz és krém. A tetejét megszórom a pirított kókusszal.
A süteményt legalább három órát állni hagyom a hűtőben, de érdemes egy egész éjszakát is pihenni hagyni, bár nálunk ez még sosem sikerült :) . A hűlés során nem csupán összeáll tökéletesen a tiramisu, de az ízek is összeérnek.
Tálalás
Tárolás
Elkészítés
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?