Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Húsos batyu

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Húsos batyu
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Egyéb sós tészták , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

kb. 25 darabhoz

Tésztához

  • 300 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 250 ml langyos tej
  • Fél teáskanál cukor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál napraforgó olaj

Töltelékhez

  • 160 g hagyma
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • 350 g darált pulykahús
  • Kevés víz
  • 2 teáskanál só
  • 100 g reszelt sajt
  • Frissen őrölt bors, fűszerpaprika ízlés szerint

Elkészítés

Előkészítés

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és megpároljuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, ízlés szerint fűszerezzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot.

A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, kb. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztalapok közepére egy-egy adag húsos tölteléket helyezünk, majd a tészta széleit felhajtjuk, kicsit összenyomkodjuk annyira, hogy a töltelék ne buggyanjon ki. A batyukat az előkészített tepsibe állítjuk, tetejüket kevés olajjal vagy olvasztott Ramával megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a batyukat megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15-20 perc

Javaslatok, alternatív elkészítés

Készíthetünk vegetáriánus változatot is. Ilyenkor a darált húst pl. 280 g savanyú káposztával és 200 g reszelt répával helyettesíthetjük. A zöldségeket a hagymával kevés olajon megpároljuk, ízlés szerint fűszerezzük, hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a megkelt tésztalapok közepére halmozzuk.

Vélemények

Emmababa

Emmababa
2013.12.05. | 10:05

Isteni finom volt! Többször is megcsináltam már,olyan finom volt hogy egy perc alatt befaltuk
Kata

Kata
2012.11.24. | 17:43

Nagyon fincsi lett.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!