Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sárgarépás-cukkinis kosarak

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Sárgarépás-cukkinis kosarak
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Egyéb sós tészták , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

A kelt tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

Előkészítés

A muffin formákat kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A töltelékhez a sárgarépát és a cukkinit megmossuk, megtisztítjuk, és kis kockára vágjuk. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket, sóval és borssal erősen fűszerezzük, majd kb. 5 percig pároljuk. A tejfölt és az étkezési keményítőt összekeverjük, és a zöldségekhez adjuk.

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 12 egyenlő részre osztjuk, majd golyóvá formázzuk. A golyókat kézzel kb. 10 cm átmérőjű lappá formázzuk. A lapokat a muffin formába helyezzük, úgy, hogy a széleit a formához nyomjuk. Majd a tölteléket egyenletesen elosztjuk a formákban.

A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (Előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (Előmelegítve)
Sütési beállítás: Középre
sütés: kb. 30 - 35 perc

Sütés után a süteményt a muffin formából kivesszük és melegen tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A sárgarépát helyettesíthetjük sütőtökkel.

A tésztát ízesíthetjük egy evőkanálnyi szárított fűszerkeverékkel is.

A zöldségeket nagylyukú reszelőn is lereszelhetjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!