Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Borjúkötél

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1/2 kg liszt
1 tojássárgája
10 dkg vaj
1 dl tejföl
kiskanál só
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
1 tk cukor
0,5 dl olaj

Öntet:

2 dl tejföl
2 tojás

Mártogatós:

2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk.
A vajat megolvasztjuk, majd - az olaj kivételével!- a hozzávalókból nem túl lágy tésztát dagasztunk.(míg sima lesz és elválik a kezünktől). Ha túl kemény lenne, tegyünk bele egy kevés tejet! Végül ráöntjük az olajat, és kicsit megforgatjuk a tésztát. Ezt nem kell beledolgozni!
Meleg helyen, letakarva 1 órát hagyjuk kelni.
Amikor szépen megkelt, 10-12 részre osztjuk, a darabokat kisodorjuk úgy, hogy a közepe vastagabb, a két vége vékonyabb legyen, majd ebből kis copfocskákat sodrunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymáshoz közel (max. 1 ujjnyira, de annyit sem muszáj) Majd hagyjuk még 20 percet kelni.
Addig az öntethez a tejfölt, tojást és kevés sót alaposan elkeverjük, és a sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
Az öntettel egyenletesen meglocsoljuk a köteleket, majd betesszük a sütőbe kb. 30 percre, míg szép pirosra sül. Ha túl gyorsan pirulna, takarjuk le egy kis alufóliával.
A megsült langyos borjúkötelet szeletelve, fokhagymás tejföllel tálaljuk.

Tálalás

28 cm-es kerek forma, vagy közepes szögletes tepsi.

Alternatív elkészítés

Nekem ehhez a mennyiségez most összesen 1,5 dl tej kellett. A tészta keményebb, mint egy foszlós kalácsé, kb. kenyértészta jellegű lehet. Sütés közben beszívja az öntet egy részét, ettől lesz harmatosan puha!
Az öntethez elég lehet 1 tojás+ a kimaradt fehérje is!
A képen 26cm-es kerek formában van, amiből 2 copf már kimaradt. (Ha szögletes tepsibe sütjük, akkor úgy kell lerakni, hogy az egyik copf szélesebb vége legyen a következő vékonyabb részével.)
Borjúkötél Borjúkötél Borjúkötél

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!