Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Tonhalas táska

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Tonhalas táska
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Egyéb sós tészták , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tésztához

  • 125 ml tej
  • 30 g Rama
  • 250 g búzaliszt
  • Fél tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 1 tojásfehérje (közepes méretű)
  • 1 csipet porcukor
  • Fél teáskanál só

Töltelékhez

  • 100 ml tejföl
  • 1 teáskanál paradicsompüré
  • Fél teáskanál morzsolt bazsalikom
  • 2 teáskanál citromlé
  • 200 g olajos tonhal

Ezenkívül

  • 1 tojássárgája (közepes méretű)
  • 2 teáskanál tej

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, majd a Ramát a tejben felolvasztjuk. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a vajas tejet valamint a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd kb. 40 x 32 cm lappá nyújtjuk. A lapból egy 40 x 2 cm csíkot levágunk és félretesszük. A lapot 12 darab 10 x 10 cm-es négyzetre osztjuk.

A töltelékhez a tejfölt a paradicsompürével és a bazsalikommal és a citromlével elkeverjük, majd a négyzetlapokat megkenjük vele úgy, hogy körben 1 cm részt szabadon hagyunk. A tonhalat lecsöpögtetjük, összenyomkodjuk, és a tésztalapok közepén egyenletesen elosztjuk. A négyzetlapok sarkát a tészta közepéig felhajtjuk. A félretett tésztacsíkból kicsit körlapokat szaggatunk. A tojássárgáját a tejjel felverjük, a táskákat megkenjük vele, és a körlapokat a táska tetejére ragasztjuk, kicsit megnyomjuk. A táskákat a tepsibe helyezzük, és meleg helyen letakarva további 15 percig pihentetjük.

Majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A megsült táskákat sütőrácsra téve hagyjuk kicsit hűlni, majd még melegen tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!