Tortilla GM
Hozzávalók
Tortilla GM
20 dkg kukorica liszt
2 ek étkezési olaj
csipet só
víz
Elkészítés
Előkészítés
Teflonos palacsinta sütőt előmelegítem, de semmi zsiradékot nem teszek rá!
Elkészítés
A lisztet, sót és olajat annyi vízzel dolgozom össze, hogy jól gyúrható és nyújtható tésztát kapjak.
Ezek után kisebb golyókat készítek a tésztából és kör alakúra nyújtom (ha nagyon precíz szeretnél lenni, nyújtsd ki az egészet és egy nagyobb kör alakú tárgy segítségével pontos kör lapjaid lesznek) majd a meleg palacsinta sütőre teszem, pár pillanat alatt készre sütöm mindkét oldalát!
Mikor megsült én egy őzgerincbe tettem, hogy félbehajtva maradjon és egymás mellé tettem őket így U alakúak lettek.
Ezek után kisebb golyókat készítek a tésztából és kör alakúra nyújtom (ha nagyon precíz szeretnél lenni, nyújtsd ki az egészet és egy nagyobb kör alakú tárgy segítségével pontos kör lapjaid lesznek) majd a meleg palacsinta sütőre teszem, pár pillanat alatt készre sütöm mindkét oldalát!
Mikor megsült én egy őzgerincbe tettem, hogy félbehajtva maradjon és egymás mellé tettem őket így U alakúak lettek.
Tálalás
Kb. 6 lap lesz belőle. Ebbe tölthetsz bármit, ami éppen van.
Tárolás
Levegő mentesen. Inkább csak frissen jó, másnap már kicsit szikkadt.
Alternatív elkészítés
Ha a tésztát picit lágyabbra gyúrod és a köröket meg vastagabbra hagyod akkor lehet belőle tekercset is készíteni!
Kedvencnek jelölöm
Tortilla GM
Hozzávalók
Tortilla GM
20 dkg kukorica liszt
2 ek étkezési olaj
csipet só
víz
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Teflonos palacsinta sütőt előmelegítem, de semmi zsiradékot nem teszek rá!
Elkészítés
A lisztet, sót és olajat annyi vízzel dolgozom össze, hogy jól gyúrható és nyújtható tésztát kapjak.
Ezek után kisebb golyókat készítek a tésztából és kör alakúra nyújtom (ha nagyon precíz szeretnél lenni, nyújtsd ki az egészet és egy nagyobb kör alakú tárgy segítségével pontos kör lapjaid lesznek) majd a meleg palacsinta sütőre teszem, pár pillanat alatt készre sütöm mindkét oldalát!
Mikor megsült én egy őzgerincbe tettem, hogy félbehajtva maradjon és egymás mellé tettem őket így U alakúak lettek.
Ezek után kisebb golyókat készítek a tésztából és kör alakúra nyújtom (ha nagyon precíz szeretnél lenni, nyújtsd ki az egészet és egy nagyobb kör alakú tárgy segítségével pontos kör lapjaid lesznek) majd a meleg palacsinta sütőre teszem, pár pillanat alatt készre sütöm mindkét oldalát!
Mikor megsült én egy őzgerincbe tettem, hogy félbehajtva maradjon és egymás mellé tettem őket így U alakúak lettek.
Tálalás
Kb. 6 lap lesz belőle. Ebbe tölthetsz bármit, ami éppen van.
Tárolás
Levegő mentesen. Inkább csak frissen jó, másnap már kicsit szikkadt.
Alternatív elkészítés
Ha a tésztát picit lágyabbra gyúrod és a köröket meg vastagabbra hagyod akkor lehet belőle tekercset is készíteni!


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?